Je to klasika a adresa je zde http://www.amazon.de/Die-deutschen-Banknoten-ab-1871/dp/386646522X/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1246530689&sr=1-4

Sice Německo nesbírám, ale své 10.vydání již také nahradím asi 16., které bude jistě zlevněné na zlomek ceny(pokud nebude to 17. nějak výrazně přepracované) ...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro mě byla rozhodující patnáctka - radikální přepracování v oblasti reichsmark (1924 - 45), šestnáctka to dopilovala (ale drobné chybky tam ještě jsou), tak od sedmnáctky vyloženě nějaké novum nečekám, ale uvidíme (přikládám muj koment k šestnáctce, co jsem sem psal asi před půl rokem)

numpszi > záleží na tom, co tam aktualizují - většinou si stačí přečíst úvod (až tedy ta kniha vyjde). Pro mě tam jsou fakt dvě zásadní věci v té šestnáctce (tzn. zmíněné reichsmarky perfektně rozděleny + doplněny rozměry bankovek). Co se týče období, které mě zajímá (přibližně 1914 - 1945 - čistě Německo, nikoliv pak anektované státy a jejich oběživo), tam už se toho asi moc vykoumat nedá.
Tu sedmnáctku bych si koupil snad z jediného důvodu určitě a to je zobrazení i rubových stran bankovek. To my stále ještě chybí, starší německé katalogy (ne od Rosenberga) rubovými stranami disponují, tak si říkám, proč ne Rosenberg. Jinak je zajímavé, že ze šestnáctky vypadly některé chybotisky (např. ta 10 mil. Mark - nátisk na papíře pro 50 mil. Mark apod.). A taky mi vadí, že ze šestnáctky vypadly nerealizované návrhy (jsou tam navíc zemské banky, nicméně je to důvod, proč jsem si nechal i třináctku).

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.