Moderátoři: smith
Zaregistrován
18. 1. 2010
Zdraví.Nechci Vás zklamat,ale jedná se o muzejní kopii mince. Říkal jsem to panu Veselému ať si ji nebere,jelikož to je levý.Jinak si myslíte,že kdyby to bylo pravé, tak že by to stálo pod 1000 euro?Velice pochybuji
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak to jsem rad, ze jsem ji nevydrazil, nekolik lidi reklo, ze je prava🙂 Jinak ty muzejni kopie se nemusi nijak oznacovat a nemusi byt zajisteno, aby se nedostaly ven?
Zaregistrován
6. 2. 2008
sucky7: rozhodně to vypadá na měděnku, Chaurova značka to není
denary: viděl jste tu minci naživo, nebo víte které muzeum a za jakým účelem to vyrobilo? Já bych s takovým striktním úsudkem byl opatrný, pokud nemáte skutečně přesné informace. Ani mě se na té minci něco nezdá, může to být i tak jak říkáte. Ale vzhledem k tomu, že nevím o takovýchto muzejních kopiích, tak bych se přikláněl k tomu soudit tu minci a po zevrubném prozkoumání. Ale ne takto z fotek.
Možná by nám mohl sucky7 poskytnout, lepší fotky, váhu mince a případně i fotku hrany mince. Myslím, že pak by se tu zapojili do debaty o pravosti mince i ostatní.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zdravím, ještě k jednostrannému denáru C 293. Váha je 1,54g . Průměr mince i na foto cca 19mm. Měděnka je myslím i na jednom malém vrypu na hraně. Patina je na prázdné straně. Prosím o názory. Díky😋
Obrázky:
sucky7@seznam.cz
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zdravím, po zkoumání konstatuji padělek nebo kopie. Minci jsem otřel jemně hadříkem a provitl načervenalý kov, pravděpodobně měď. Na straně bez ražby je nějaký měkký kov - olovo či cín. Mohla mě zarazit už váha, 1,54g. Tyto mince váží průměrně 1,04g, což je o půl gramu nadprůměr.( dle Cacha) Také výraznost a ostrost ražby mě mohla trknout😃 . Tak si dávejte pozor, zvláště ti nezkušení, raďte se ze zkušenějšími! Takže uzavírám kapitolu jednostranného denáru C 293. Tímto se omlouvám těm, kteří měli od počátku pochybnosti. Díky s pozdravem sucky7
sucky7@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.