Moderátoři: smith

sucky7: rozhodně to vypadá na měděnku, Chaurova značka to není
denary: viděl jste tu minci naživo, nebo víte které muzeum a za jakým účelem to vyrobilo? Já bych s takovým striktním úsudkem byl opatrný, pokud nemáte skutečně přesné informace. Ani mě se na té minci něco nezdá, může to být i tak jak říkáte. Ale vzhledem k tomu, že nevím o takovýchto muzejních kopiích, tak bych se přikláněl k tomu soudit tu minci a po zevrubném prozkoumání. Ale ne takto z fotek.
Možná by nám mohl sucky7 poskytnout, lepší fotky, váhu mince a případně i fotku hrany mince. Myslím, že pak by se tu zapojili do debaty o pravosti mince i ostatní.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

Zdravím, po zkoumání konstatuji padělek nebo kopie. Minci jsem otřel jemně hadříkem a provitl načervenalý kov, pravděpodobně měď. Na straně bez ražby je nějaký měkký kov - olovo či cín. Mohla mě zarazit už váha, 1,54g. Tyto mince váží průměrně 1,04g, což je o půl gramu nadprůměr.( dle Cacha) Také výraznost a ostrost ražby mě mohla trknout😃 . Tak si dávejte pozor, zvláště ti nezkušení, raďte se ze zkušenějšími! Takže uzavírám kapitolu jednostranného denáru C 293. Tímto se omlouvám těm, kteří měli od počátku pochybnosti. Díky s pozdravem sucky7
sucky7@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.