Moderátoři: smith
Zaregistrován
15. 5. 2009
tal vzhledem k té druhé minci se musím také přihlásit (ta mě zajímá, a to tak, že hodně) jan.vid@szenam.cz
Zaregistrován
15. 5. 2009
samozřejmě ........@seznam.cz, (že by už začla jarní sezóna ???) .....
Zaregistrován
14. 10. 2008
Něco sběratele denárů http://www.aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=11758492
Celkem pěkná sbírka.😲
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zdravím, první mince je zcela běžný kousek (C369), i když v takovéto zachovalosti se jen tak nevidí. Druhá mince je zajímavější, a proto u ní chvíli zůstaneme. Stříbrný denár knížete Vratislava II.vládnoucího olomouckému knížectví v l. 1054-1061.(jeho otec Břetislav je proslaven únosem Judity, česky Jitky ze svinibrodského kláštera- viz. Břetislav a Jitka). Tento denár je podle p. Šmerdy ražen v l.1054-1055 v olomoucké mincovně. Na minci je zobrazeno poprsí zpříma s kopím v pravé ruce. Na straně druhé je poprsí zleva, před ním je křížek. Číslování C335, B39, F8/23, E5/9,Š320 a Videman,Paukert 16. Další mince byly nalezeny ve Wossbergu (1883-Německo), Pegow (1927) a Zlochowice (1938)-Polsko,ve Stolpe a Starém Plzenci.Toto je asi sedmý kousek, přičemž druhý v soukromé sbírce. Cena této mince je dána poptávkou (v řádech deseti, až statisíců korun 😋 😞 . Mince byla nalezena mým dědou v okolí Olomouce, či přímo v ní někdy před válkou. Bohužel nálezové okolnosti se již nedozvíme😞 . Mince je nečištěná a v nálezovém stavu. Není na prodej.
Spíše jsem chtěl rozvířit prach na této stránce! Děkuji za komentáře.
P.S. to jv64: Na DW už údajně jarní sezóna začala, bohužel já a můj detík nemáme čas. Navíc tyto se neválí v ornici, ale až pod ní. Tam ani já, ani můj hejkal nedosáhneme.
S pozdravem sucky7
sucky7@seznam.cz
Zaregistrován
6. 2. 2008
to sucky7: tak to gratuluju k pěkným mincím. Díky i za zajímavý komentář k té 335. Je vidět, že přesně víš, co doma máš :-) Myslím, že mluvím za všechny, co měli o minci zájem, že zklamání je velké. Kdyby někdy nastala doba na prodej, můj zájem je trvalého rázu. Pokud budeš k tomu ještě přispívat, uveď aspoň váhu mince. Díky
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
15. 5. 2009
to sucky: díky za info, holt i ty detektory byly před válkou lepší ....
Přesto bych nějaký kontaktní mail uvítal.
Jsou i nějaká další moravská překvapení v Tvé sbírce ?
Ta 369 je odkud, mohu-li vědět?
Zaregistrován
15. 5. 2009
to sucky7 i ostatní, jejichž dědové třeba někdy něco moravského našli, jsem si dovolil založit nové téma :
https://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?id=5352
Zaregistrován
25. 2. 2010
a zajimaji tady nekoho taky braktety nebo jenom denary?
Zaregistrován
6. 7. 2009
sbiram m.j. i ceske brakteaty, viz zde:
https://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?id=4699&page=1
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.