JV64: dost dobře nechápu, proč se rozčiluješ/urážíš. V ničem, co jsem napsal nebyl úmysl někoho urazit. Ale budiž.
Já už 8 let nepublikuju a novinky sleduju jen letmo. Vůbec už se nepovažuji v numismatice za odborníka a to na jakékoliv období. Vždy mi to přineslo jen problémy (ať už různá nepodložená nařčení, nebo, když jsem si chtěl koupit minci, hned byla za dvojnásobnou cenu, neb když o to projevím zájem já, musí to být přece něco vzácného...:-/)
Určení jsem přepisoval z Cacha - dobře u mečové 49ky jsem se přehlédl - proto jsem psal, že to mohlo být přesnější, kdyby ses toho ujal ty nebo kekule.
O důležitosti informací z kompletních, zpracovaných nálezů ani náznakem nepochybuji, ale kekuleho a tvoje reakce na vcelku normální dotaz byla v duchu: "Zlodějský nálezče, koukej to dát do muzea a neprovokuj tím na fóru!" To mě přimělo vstát, vytáhnout z knihovny Cacha a mince odurčovat.

jen bych doplnil to určení co tu dal patason:
číslo 3 je denár Cach 78 (nebo zrcadlově převrácený Cach 24, jak kdo je zvyklý používat). Co se týká ceny tak jen ten Vladivoj je ve stovkách tisíc korun (300.000-500.000). Ten první Jaromír tak 70.000, ten druhý tak 150.000-200.000. Boleslavové jsou běžní, tak zhruba 10.000-20.000 za kus. Ten Vladivoj by se mi do sbírky taky hodil :-)
Nechcete nás potěšit lepšíma fotkama?
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

a k tomu tématu co je a co není Boleslav I. a II. Tak co už je asi všeobecně známo, žádný z těchto denárů (co jsou zde na fotce) se Boleslavovi I. nepřipisuje. Jediné, které ještě u některých sběratelů odolávají jsou devítibodové typy. Ale ani tam to doufám dlouho nevydrží.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

odborník se hned pozná (umí používat poznámky pod čarou)
denar: díky za "podporu", embargo na mailové kontakty tedy ruším jako neúspěšné, díky všem, kteří je drželi
PS: už jsem si začínal myslet, že si koupím Vladivoje za pár stovek 🙂
ivankovipivanko:
ta cesta po vzoru Chýště je stále otevřená, asi i efektivnější než jiné, ale můžou být jiné názory ... kdyby byl o ni zájem, dej vědět

Jv64: pán asi neví co znamená Chýšť, možná je i cizinec. Tak by bylo dobré mu sem dát odkaz ať ví o co jde. Přeci jen není každý odborník. P.S. Vladivoj za pár stovek je v době internetu nejspíš utopie. Asi to byla nadsázka.
mince01@seznam.cz

Je mi stále záhadou, kde se bere ta jistota, že jsou ty mince ze země... stejně dobře mohou být z děditství nebo klidně i ze zahraniční veřejné sbírky. Proč by měly být veřejně neprodejné? BTW: tazatel je přece nenabízel k prodeji... ba se ani nedotazoval na cenu...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.