Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#21 11. 12. 2014, 17:14

ale to sú nové kolekcie a tie ceny za nové hodinky sú bežné.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#22 11. 12. 2014, 17:23
ale to sú nové kolekcie a tie ceny za nové hodinky sú bežné.

Jasně, ale originál z té doby NE REPLIKY ELTONU mají podle Vás cenu nižší ??? Viděl jsem je na Aukru před cca 5 ti lety vydražené za tuším 109 000 Kč už fakt nevím, ale přes 100 to bylo. Jinak oba Vy i Dráček máte pravdu, běžné tolik nestojí, ale kluci přece nemají všechny ty hodinky, co uvádí zakladatel vlákna JEN CENU 600 Kč, snad se shodneme.. I když já o tom vím málo samozřejmě , protože je nesbírám, ale to je fakt málo ... k tomu se vyjádřete, jako kovaní sběratelé a na Orlíky se vykašleme, to je jiná sorta😃

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#23 11. 12. 2014, 17:33

ale tento príspevok bol o niečom inom a nie o hodinách za 100 000 Kč. Ja som nepísal že majú tie hodiny spolu cenu 500 Kč. samozrejme že existujú aj vzácne Primky. Dráček mal pravdu, nie je vhodné písať o cene za špičkový stav a pritom sú hodiny značne obnosené.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#24 11. 12. 2014, 17:34

Kluci já myslím, že jde o to když se tady někdo neznalý cen zeptá, tak je naší povinností poradit i s cenou pokud někdo ví. Takže já říkám (já mírně poučený), jako neználek, že cena 600 Kč za ty všechny hodinky včetně i těch neprimek je určitě vyšší než kolik mu nabízí. I kdyby to bylo třeba 1500 Kč, ale je vyšší , každá koruna dobrá před Vánoci, je Vaší nepsanou povinností poradit, od toho je tento portál ne, souhlas ?

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#25 11. 12. 2014, 17:37
ale tento príspevok bol o niečom inom a nie o hodinách za 100 000 Kč. Ja som nepísal že majú tie hodiny spolu cenu 500 Kč. samozrejme že existujú aj vzácne Primky. Dráček mal pravdu, nie je vhodné písať o cene za špičkový stav a pritom sú hodiny značne obnosené.

Dulo vždyť jsem to psal, záleží na stavu. Samozřejmě s tebou a s Dráčkem souhlasím, tak to je u všech sběratelských věcí...

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#26 11. 12. 2014, 18:03

Kluci, tak jinak ... myslíte si, že cena za všech 6 kusů hodinek i neprimek je 600 Kč a nemají vyšší hodnotu ? Uživatelce se bude hodit každá kačka před Vánoci, tak když jí posvětíte cenu vyšší, tak bude spokojená a může si o ní říct tomu zájemci. Jde o to poradit neználkům, aby nenaletěli. Proto jsem upozorňoval na Orlíky, i když to sem až tak nepatřilo, kdyby je náhodou někdo měl doma ...

Profilový obrázek
kapka

Uživatel

Zaregistrován:
10. 12. 2014

#27 11. 12. 2014, 20:14

díky za radu, opravdu se mi to zdálo málo a hlavně nemám ráda, když ze mě někdo dělá ještě většího debila než jsem......a suveréně nejlepší jsou ti, co v podstatě sbírají všechno od starých motorek přes obrazy a starožitný nábytek až po mince a kartonové jízdenky a podobné.no a ještě vás přesvědčují o bezcennosti a vlastě vám dělají dobrou službu, když vám nabízejí toooolik peněz. věřte, že vím o čem mluvím.....občas nabývám pocit, že pohřební služba dává echo těmto jakoby sběratelům a ti jsou pak jak supi. Jelikož otec byl velkej skladovatel skoro všeho a hlavně razil heslo, všechno se někdy může hodit, tak pro jistotu raději nic nevyhodil. no tak se za těch jeho 80 let toho nahromadilo a já se ted tím prokousávám .... občas se nestačím divit co má a co nemá cenu. tak jsem fakt ráda za každou radu od lidí, kteří jsou opravdoví sběratelé z radosti.....každý rád dobře koupí, jako každý rád dobře prodá, ale myslím si, že by obchod měl být oboustranně vyvážený, jináč je to v podstatě okrádání a je jedno jestli ze strany kupujícího, či prodávajícího

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#28 11. 12. 2014, 23:57

za te 2 cerne primky je cena min 600 za kus, plus ten zbytek je asi balast.
takze cena za komplet hodinky, pri rychlom predaji, by mohla byt cca 2000 kc.

samozrejme, majitel to moze rozpredavat aj po kuse,
a suhrnne, cena by bola kapanek vysia.
chce to ale nastudovat ceny, a vedomosti,
a predavat to zasadne cielovemu zakaznikovi, bez prostrednika.
a to stoji cas. hodne casu.
takze je otazne ci ten cas za to stoji.
na to si musi kazdy odpovedat sam.

aby som to zhrnul -
najlepsie z toho vseckeho je to prokousavani : )
takze kapka:
prajem hodne radosti a zdaru.

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#29 12. 12. 2014, 05:51

TOCOMABYT to přesně popsal. V rodině bývá někdy člen, který je postižený sběratelstvím a ostatní se nad ním shovívavě usmívají, ale o jeho koníčku vůbec nic neví, nezajímají se o něj a když odejde, tak jsou u vytržení a překvapení co to ten děda vlastně za celý život nashromáždil, ale už je pozdě, aby je poučil !!! Ono většinou ten zájem pozůstalých naštěstí v lepším případě nastartuje prodej horších věcí kdy moc neznalostí neprodělají, to je ten případ těch hodinek, kdy intuice pozůstalého po sběrateli zarazí cena 600 Kč a zdá se mu to správně málo. Takže začne pátrat a to je správně, takže pátrejte a zjišťujte, než prodáte lepší věc za hubičku. Na starožitníky, bazaristy se nezlobte ... oni se musí uživit, takže když nabídnou poloviční cenu, tak je to zázrak , protože musí zboží rychle točit a nelze kupovat věci na sklad to by zkrachovali, tam je jen studený zájem a obchodní nic víc, ale to nelze odsuzovat. Takže zbývají sběratelé , tedy bez prostředníka, jak říkal kolega nade mnou a to je to prokousávání, porovnávání cen na internetu a v bazarech, nebo starožitnictví. Nejprve musíte spolehlivě zjistit co vlastně prodáváte za sběratelskou věc v jakém to je stavu a podobně, potom za kolik se prodalo v aukci nejméně a nejvíce. Stanovit si cenu mezi tím a pokud někdo nabídne stejnou, nebo více než si stanovíte, tak prodat, pokud ne tak radši neprodat. On se najde jiný třeba za rok, který koupí nebojte. Takže já bych řekl, že ty dvoje primky s klidem v duši prodejte za 1200 Kč a ty zbývající hodinky dejte zájemci, jako dárek k Vánocům , nebo bonus.Pokud na to nepřistoupí, tak se s ním s úsměvem rozlučte a počkejte si na dalšího zájemce. Ale jak říká Tocomabyt chce se to prokousávat a pátrat, možná že se touto činností nakonec sama prokoušete do nemoci zvané sběratelství a dopadnete stejně, jako ten Váš předek a takovou nemoc Vám ze srdce přeji, protože není smrtelná 😎

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#30 12. 12. 2014, 06:46

Ještě malý poznatek, jak se budete v uvozovkách prokousávat tou sběratelskou pozůstalostí, tak k tomu přiberte třeba syna,dceru a možná je tou nemocí zvanou sběratelství nakazíte také. Ono vzbudit zájem u mladých v tomto směru je lepší, než je vydat napospas ulici, kde číhá jiné nebezpečí, jako jsou drogy a podobně. Jak jsem říkal sběratelství je nemoc, která není smrtelná naštěstí, ale bohužel je neléčitelná a takto postižený člověk s ní bez úspěchu bojuje celý život. Já se takto nakazil po smrti mého dědy, díky babičce se kterou jsem probíral před desítkami let jeho sbírku a nikdo z rodiny o ní neměl zájem a chtěli ty věci vyhodit a babička moc dobře věděla s kým to má probírat , možná jí děda řekl s kým to má provést a koho v útlém věku nakazit. No dal jsem si strašnou práci tehdy zjistit co to vlastně je zač ty jednotlivé věci a tak moc jsem zjišťoval a byl z toho tak sedřený a upracovaný😃 , že mi pak bylo líto něco prodat, když mě to stálo tolik práce (tehdy nebyl internet). No a vlastně jsem se takto nakazil tou nemocí už v mládí a neúspěšně s ní bojuji doteď . Ono jen přečíst dědovu knihovnu byl tedy pro mne jako dítě tehdy záhul😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.