oj tak to je pořádný kus práce. Doufám, že se Vám kromě zajímavých sérií někdy podaří narazit i na chybotisk a nabídnete 😉
chybotisky napsal/a:
vladík, Vás si pamatuju, jste opravdu "sériový" muž🙂
já bych se chtěl zeptat ZetPe, jestli by mohl rozvinout svou myšlenku, proč si myslíte, že stupňovitý číslovač?
Díky
odvíjel bych to od myšlenky, že se tisklo ... nejlépe demonstrovat na časové lince (nejdřív malý č. a pak velký stupňovitý):
4xx.xxx / 4xx.xxx - ještě normální stav
5xx.xxx / 5xx.xxx - na toto zatím nemáme důkaz, že by existovala. nicméně myslel jsem, že spíš bude dohledatelná tahle než ta se správnými šestkami na začátku, protože takhle by to vypadalo, že se malý přetočil (správně) o jednu cifru 4>5, kdežto velký o dvě (!!) 4>6
_5xx.xxx / 6xx.xxx_ - tady už je ta špatná (prokázaná) kombinace
6xx.xxx / 6xx.xxx - tady tahle je už prokázaná, vypadá to, jako kdyby došlo ke korekci číslovače (protože 6xx.xxx / 7xx.xxx) není. Opět ale vyvstává otázka, proč se velký nepřetočil na cifru 7 (možná to už tedy mohl být zásah obsluhy?)
7xx.xxx / 7xx.xxx - normální stav
chybotisky napsal/a:
vladík, Vás si pamatuju, jste opravdu "sériový" muž🙂
já bych se chtěl zeptat ZetPe, jestli by mohl rozvinout svou myšlenku, proč si myslíte, že stupňovitý číslovač?
Díky
Logicky vzato, jestliže existuje správně očíslovaná bankovka 6/6, tak druhá bankovka s číslem 5/6 musí být vadná právě v 6 (stupňový číslovač).
V opačném případě, že by existrovala správně očíslovaná 5/5, tak by bankovka s číslem 5/6 byla vadná v 5 (malý číslovač).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.