sérii I jsem měl já (bankomat - Praha-Modřany) a pak asi Bohouš_K (bankomat? nevím). U těch letáků z ČNB - pro nominál 2000 Kč byl leták nejen s touto anomálií (myslím, že tam je uvedeno "jiné série než A, B", narozdíl od ostatních, kde je jasně uvedeno jaké jsou). Jde i o to, že ten leták byl postupně upraven a nahrazen letákem jiným (dříve tam byly zobrazeny bankovky série I, nyní již nahrazeno novými obrázky se sérií "C"). Stačil jsem si nicméně oficiální matroše z webu ČNB uložit, takže můžu porovnávat.
Oficiálně v oběhu je C, třetí deska (C49 - C72).
O tom, proč se část série I vyskytovala (vyskytuje) v oběhu se tu psalo. Doporučuji, aby někdo odsud (pokud ho to zajímá) schválně napsal do ČNB mail, že zachytil tuto bankovku série "I" a jestli to náhodou není padělek, že v oběhu jsou přece bankovky série A, B, C... odpovědí třeba budete překvapeni ;-)
Mne by zajmalo jaky rok tisku ma serie I na bankovce. Serie C ma 2007
www.Papirovaplatidla.cz
Katalog bankovek Československa od r.1918 až do dnes.
a uďál sis aspoň foto na mobil ?? Docela bych ji rád viděl.
Je tam taky rok 2007. A jak jsem zjistil, ty letáky jsou dostupné na webu ČNB pořád (jednostránkový + osmistránkový) - jen byly odsunuty jinam:
http://www.cnb.cz/cs/verejnost/pro_media/tiskove_zpravy_cnb/2007/070625_nova_2000.html
Ve flashové prezentaci + jako ukázku tam dřív měli taky "I", ale teď už tam mají "C" (tam to změnili).
sice ČR nesbírám, ale stejně tichá závist...😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.