Zaregistrován
5. 1. 2023
Děkuji!
Zaregistrován
2. 11. 2008
Ve sběratelství nikdo nikoho nenutí k ničemu, čím víc toho znáte, tím více seženete vzácných věcí ve své kategorii. A to je asi cílem většiny sběratelů, mít ojedinělou sbírku... toto nepochopí spekulanti a překupníci, kteří se nyní mezi námi zabydleli....
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
24. 2. 2009
Krásně řečeno - bez znalostí se pouštět do tohoto sběratelství - velký risk s nebezpečím prodělání spousty peněz a zbytečně
Zaregistrován
2. 11. 2008
Ještě poznámka, většina z nás zaplatila tzv. nováčkovskou daň (špatný nákup) a to tím, že nováček koupí ležáky u překupníků.... tím je vlastně "drží nad vodou"...
Ještě doporučuji toto vlákno pročíst od začátku a nejen toto.... dělat si poznámky a jak už bylo napsáno, i po 20 letech se stále učíme a nacházíme nové a nové "rarity" do sbírky.... je to běh na dlouhou trať.... u které vydrží jeden z deseti "sběratelů" ....
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
27. 5. 2015
Dobrý den
Ztratil jsem úplně přehled.... Jak to vypadá se sérií R u 500kč?
Jedna se mi dostala do rukou od vietnamce a nepotřebuji jí. Tak než ji utratim....
Obrázky:
Zaregistrován
31. 8. 2008
pepe2 napsal/a:
Dobrý den
Ztratil jsem úplně přehled.... Jak to vypadá se sérií R u 500kč?
Jedna se mi dostala do rukou od vietnamce a nepotřebuji jí. Tak než ji utratim....
Obrázky:
Já je pokládám za málo časté, za celé ty asi dva roky, co jsou v oběhu, jsem zaznamenal, myslím, tři (pravda, z toho jednu nedávno).
I je ale vzácnější.
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
Zaregistrován
27. 5. 2015
Děkuji
Zaregistrován
1. 7. 2008
Co se týče aktualizace, dělám to čas od času, když se ukáže něco nového - doplním pak i zpětně. Poslední aktualizace byla 3/4 roku zpět a od té doby se toho zas tak moc nového neobjevilo. Ale klidně sem někdo napište, co se má doplnit (ideálně nominály, série, rozsahy sérií...) a doplním...
Zaregistrován
25. 7. 2006
Zaregistrován
22. 2. 2009
scháním co možná nejvyšší číslo u 500 Kč R pro určení rozsahu, mám R29 010406, má někdo vyšší ? Děkuju.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.