Chápu, chtěl jsem se informovat dřív, než je utratím. Díky moc za rychlou odpověď a vysvětlení🙂
Zdravím, mám jen drobnou otázku.
Mám celkem 3 bankovky 2000 Kč, podle starších příspěvků jsem pochopila, že je zajímavá řada C s vysokými čísly a Hčkové tisícovky. Získala jsem je v bankomatu.
Jde mi o to jestli má nějaký smysl si je uchovat anebo je mohu poslat dál do oběhu.
Děkuji za názory!
Melmoth😉
Obrázky:
Dobrý den,
v tomhle stavu je nemá cenu schovávat. 1000 Kč série H je úplně běžná série, jen o 2 níže, než je současné J, tam hodnota = nominál. O zajímavějších vyšších sériových číslech série C nic nevím (možná mi to uteklo), ale dle mě je to ten samý případ. Oboje má Klim na eshopu ve stavu N za 20% nad nominál a ty Vaše jsou oběhové...
To série I u nominálu 500kč neměla dlouhého trvání a už tu máme serii R https://aukro.cz/dve-bankovky-500kc-serie-r-6973334856
Nějak to nestíhám, to snad celý ten letošní schodek natiskli v hotových penězích, ne?😃 Co mi uniklo? 2000 K (nebo už i další?), 500 I a R... Co dál?
Já zatím nezachytil ani jednu z nich, u 500 Končím G (proč přeskočili H? Nebo mi jenom uniklo někdy během loňska?), u 2000 F. 1000 pořád končí J, nebo už také vydali nové? Touhle rychlostí jim za chvíli dojdou písmena😃 Že bychom se dočkali dvoupísmenkových sérií?
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
Mimochodem - nemáte fotku k té sérii I? Nikde na internetu ji nemůžu najít.
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
Zdravím, tak na ty nové pětistovky zatím nemám štěstí, bankomaty v Teplicích a Duchcově v N jen samá Géčka... V ČNB, v Ústí je prý také nemají, dnes se tam byl známý zeptat a nic ...
Na můj dotaz do ČNB klasická odpověď, že sériové a pořadové čísla jsou součástí bezpečnostních prvků bankovek, tudíž nepodávají žádné informace ...
Dnes jsem při placení dostal jednu oběhovou pětistovku série R, následně jsem si byl vložit nějaké Eura na účet a požádal pokladního zda by se podíval jestli nemá nějakou bankovku série R nebo I, prohledal jich pěkný paklík a vypadla z něj jedna oběhová v sérii I, na poště jsem také zkoušel štěstí, ale už nic..,
Jsem zatím rád i za ty oběhové ... snad se časem poštěstí i lepší stav
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.