Moderátoři: smith
Zaregistrován
22. 10. 2010
Perfektny napad! Drzim palce s tymto zaujimavym projektom.
Zaregistrován
28. 2. 2009
Zdravim,
pre tych ktori skusaju ci sa nieco zmenilo (videl som tam na mapke nejaky Trencin, Brno, Dobrany), testovacia verzia na webe je stale rovnaka, pribudla len mapka pripojeni, nova verzia by mala byt online niekedy buduci tyzden (optimisticky). Posledne tyzdne som robil hlavne zmeny v databaze, pripravoval nove referencne katalogy (je ich tam uz 87 - vo verzii na webe menej ako 20), okrem ineho napr. CNI (vyse 87000 minci - 3 tyzdne prace po veceroch a vikendoch), Crawford - Republikanske mince, Delmonte - Netherlands, atd, ale hlavne som skompletoval Madarsko a Sedmohradsko a mam takmer vsetko dolezite pre Cechy a Moravu. Vytvorit linky medzi aukcnymi a katalogovymi polozkami je ale praca zvlast, a aj tam robime nejake zmeny, takze to chvilu potrva, kym sa aj to objavi na webe - chceme to aspon ciastocne zautomatizovat.
Login odstranim, registracia bude nepovinna a iba pre tych, ktori budu chciet menit nastavenia a prispievat zmenami do databazy.
Dalsia praca navyse je podoplnat predajne ceny, vo vela pripadoch su ceny uvedene samostatne v nejakom pdf alebo v tabulke, takze na to sa tiez musim pozriet individualne pre kazdy aukcny dom.
No a samozrejme musim pokracovat v stahovani dat, nasiel some vela zaujimavych aukcnych domov aj v netypickych krajinach (Rusko, Cina, Thajsko, Malayzia), takze bude aj nejaka exotika.
Dalsie zmeny sa tykaju obrazkov, v tabulke budu trochu mensie ako dnes, pribudne link na povodnu aukciu, referencie budu podla ISO 690-2 atd, myslim ze buducich par tyzdnov bude zaujimavych a ze sa projekt pohne dopredu - sice sa hybe aj teraz, ale navonok nic nevidiet😃
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Zaregistrován
25. 8. 2011
Vanya: Nevím, jestli je chyba u mě nebo na serveru, ale ani po 10 minutách zkoušení jsem nebyl schopen zobrazit ani jedinou minci. Posílám screenshoty obrazovek.
Obrázky:
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek
Zaregistrován
28. 2. 2009
skust vybrat nejaky katalog z menu References. Tato uvodna stranka nefunguje, to bol len taky pokus🙂
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
28. 2. 2009
ale je mozne, ze sa to niekde zaseklo, problem v tejto verzii bol, ze niektore operacie trvaju dost dlho (par sekund) a nie je tam ziadna indikacia nahravania. Kazdy dalsi klik iba pridava dalsie operracie do fronty a tym padom je to cele zahltene. Vo verzii, ktoru mam doma som to uz vyriesil, pokial sa nieco taha, zobrazi sa progress bar a nie je mozne klikat kym sa to nedokonci. Problemy tiez sposobuju prilis velke obrazky, su bez upravy v rovnakej velkosti ako boli na povodnej aukcii. V novej verzii su vsetky fotky optimalizovane na preview, takze to bude sviznejsie
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
28. 2. 2009
Odporucam pockat do novej verzie, ale aj tak dakujem, aspon pribudli nejake nove hviezdicky na mapke🙂 Kosice, Trebic, Jenstein...
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
25. 8. 2011
Možná by bylo dobré nečekat než se načtou obrázky, ale hned zobrazit text a obrázky zobrazit dodatečně (na místě obrázku zobrazit "Loading..." a až to AJAX pošle, tak teprve zobrazit)
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek
Zaregistrován
28. 2. 2009
Mas pravdu, presne tak si to predstavujem, som ale obmedzeny komponentami ktore mam k dispozicii. Je mozne, ze sa to tak da urobit aj s tym co mam (Delphi/Intaweb), ale nemal som este cas sa s tym velmi hrat. Webove aplikacie som robil naposledy pred 15 rokmi (firemny intraweb v ASP 1.0) a nie je to moja oblubena platforma🙂 Povodne som ani neplanoval robit web verziu tohto archivu, ale zistil som, ze je to jednoduchcie ako client-server aplikacia, ale aj tu planujem o nieco neskor.
Problemy s obrazkami som vyriesil momentalne tak, ze si vytvaram vlastny preview priblizne 150*150 pixlov, takze priemerne je velkost obrazku iba okolo 10 kb. To by malo tu tabulku podstatne zrychlit. Bude mozne kliknut potom na detail, kde sa zobrazi obrazok v lepsej kvalite, pripadne to spravim na mouse-over.
Celkovo, asi 99% prace je pisanie aplikacii na stahovanie aukcnych dat, naplnanie databazy referencnymi katalogmi a vytvaranie skriptov na vyhladavanie referencii v popise poloziek. Ta webova aplikacia je vysledok asi 2 dennej prace, v podstate islo iba o to zistit, ci sa to da a vysledok bol celkom uspokojivy, aj ked to ma este vela much a nedorobenych casti.
Tento vikend som do databazy doplnil vsetko co mam stiahnute, okolo 1.2 miliona poloziek (v testovacej verzii bolo priblizne 40000), server je momentalne vypnuty, kedze sa s tym stale hram. Dam vediet, ked to bude znova funkcne.
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
28. 2. 2009
Po dlhsom case sa ozyvam, kedze som zistil, ze potrebujem nejaky lepsi administratorky program pre databazu, pustill som sa prioritne do toho.
Realisticky to vidim spustene az od noveho roku, hlavne kvoli tomu, ze na tom mozem teraz robit iba po veceroch a nie vzdy sa da.
Na prilozenych obrazkov mozete vidiet, ze napr. Panonia Terra je zlinkovana celkom slusne a to len na 4 katalogy.
Obrázky:
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
28. 2. 2009
Dalsia dokoncena funkcia - crosslinking medzi katalogmi, mam urobeny aj import export do excelu takze je mozna externa spolupraca.
Na obrazku je Hess a Resch (Sedmohradsko). Cervenym su automaticky oznacene polozky, ktore sa nenasli v databaze.
Zatial som spravil iba Hess-Resch, Resch-Huszar.
Prve 2 stlpce generujem automaticky podla vybraneho katalogu, dalsie 2 stlpce treba doplnit, v pripade je katalog ma jednoznacne cislovanie staci vyplnit iba posledny stlpec.
Obrázky:
CORPUS NUMMORUM
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.