Este pridaj Ciernu Horu. Aj ja zbieram Balkan (okrem ineho).
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

Zdravím všechny.
Já se snažím o sbírku mincí grošového období. Tedy 1300 až přibližně 1548. Sbírám groše pražské i slezské vládní z tohoto období. Pokouším se o obraz oběhu drobné mince v daném období, kdy musím brát v potaz i pronikání cizí drobné mince do Čech v průběhu 15.století. Ale nechci mít desítky typů například vídeňských feniků, ale jenom na ukázku převážně ty typy zahraniční produkce, se kterými se lidé v inkriminované době nejvíce setkávali. Co se tkne grošů, chci zahrnout i pár kusů míšeňských, neboť měli své místo v oběhu na našem území a staly se i legální součástí peněžní směny. To mě pak přivádí i k myšlence doplnit sbírku o tzv. Hubáčky, které po polovině 16.století byly jako "groš rakouský" velkou a povolenou součástí českého oběhu. No a pak se ještě peru s myšlenkou o vytvoření sbírky grošového systému let 1573-1619.

;) Zdravím a vítám tu nového kolegu ,na grošové období je nás tu již víc,ale to jste jistě podle zdejších příspěvků poznal.
Neuvažoval jste i o členství v ČNS pražské groše ? 😎

pavelgregor: díky, určitě se časem ozvu. Momentálně mám silně přiškrcený rozpočet a v poslední době se soustředím na doplnění sbírky malých penízů Ludvíka Jag. Chybí mi tvoje skupina 1, typ Cast.1 a 4, příp Hás.623. Z těch zahraničních asi budu vyhledávat hals-leuchtb. a falcké feniky.
Člověk má pořád co doplňovat ve sbírce. Taky se budu muset porozhlédnout po kruhových penězích Patasonových paralelních řad B až F.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.