Moderátoři: smith

Topa77

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2007

Vytvořeno:
16. 7. 2007, 16:35

Jsem pro! 😃

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
16. 7. 2007, 19:13

Aukce v Jihlavě a v Šumperku jsou o jednom víkendu 10. 11. Šumperk a 11. 11. Jihlava. Obě pobočky mívají zpravidla slušnou nabídku a to i pražských grošů. Pokud nejste členy ČNS, tak buď se do té doby přihlašte (obnáší to 450,- Kč na rok; v prvním roce +50,- jako zápisné a přihláška se dá získat na http://www.cns1919.cz/). Pokud by bylo pro vás členství problém, sežeňte si nějakého člena, který vás vezme jako svého hosta - v takovém případě ale nebudete moci dražit. Jednoho hosta mohu vzít já... Katalogy budou k dispozici cca měsíc před aukcí. Doporučoval bych absolvovat obě dvě aukce; tj. začít 9. večer v Šumperku, 10. aukce, pak přesun do Jihlavy, tam další diskusní večer a 11. aukce a hurá s úlovky domů... Jen doufám, že se o ty groše moc neposekáme;-)

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
16. 7. 2007, 19:20

hmmm ... loni jsem se do ČNS přihlásil, ale nějak mi to tam nic neříkalo, ty schůzky byli o ničem, slovy jednoho kolegy: pořád stejná parta "dědků" si vybalí ty své albumy na stůl a klevetí, nikdo nic nekoupí, on možná dokonce ani nikdo neprodává ... takže letos jsem se tam už neukázal a bohužel pro tu akci, se ani neukážu😞

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
16. 7. 2007, 19:24

tím samozřejmě nechci urážet starší sběratele😉

Krtek

Uživatel

Zaregistrován:
10. 4. 2005

Vytvořeno:
16. 7. 2007, 20:37

Ok, tak to bych bral ...

To uz abych zacal studovat grose, abych tam nebyl za joudu. ... Jo a taky setrit abych zacal🙂

Mate ztama nekdo zkusenosti s ubytovanim?

Spořiti se dá i z mála, jen začni a vytrvej!

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
16. 7. 2007, 20:46

Pravda. Většina poboček nemá schůzky na úrovni... je jen pár výjimek a to spíš jen když náhodou mají nějakou přednášku. Je pravda, že většinou se sleze pár lidí na pivo, ti vážnější sběratelé se navzájem pochubí přírůstky a ostatní si buď jen dají pivo, nebo si vyzvednou pamětní mince... Já, když jsem poprvé šel na schůzku ČNS, čekal jsem o mnoho víc a odcházel jsem dost zklamanej. Když jsem pak po několika letech převzal vedení pobočky, snažil jsem se dělat pravidelně přednášky, i jsem zval kolegy z Phy... myslíte, že se mi podařilo život pobočky nastartovat?! Ani omylem... spíš jsem si připadal trapně, když jsem při přednášce viděl, jaxe polovina přítomných baví a druhá klimbá. Pravda... abych nekřivdil... našlo se i pár pozorných posluchačů, ale to byly spíš výjimky. Odborná činnost poboček je téma na širší diskusi. Pravdou zůstává, že vážných zájemců je jako šafránu a většina členů ČNS si představuje pod pojmem odborná činnost vyzvedávání pamětních mincí, šmelení se zpravidla "mladýma" mincema a aukce, ale to je taky kapitola sama pro sebe... Zpravidla se na její přípravě podílí jeden nebo několik obětavců, kteří držej pobočku "nad vodou". Taky s tím mám špatnou zkušenost...
Sice to teď vypadá, že na ČNS nadávám.... trochu jo, ale ono to není o té společnosti, ono je to o lidech a členem společnosti můžu být i když nechodím na schůze žádné pobočky - k tomu mě nemůže nikdo nutit. To členství mi dává odborný časopis (pokud se nezlepší úroveň Num. listů, má ČNS ode mě projekt na vlastní časopis), právo účastnit se členských aukcí a sem tam nějakou zanedbatelnou slevu na odbornou literaturu vydanou ústředím společnosti nebo některou z poboček.
A když už jsme u té úrovně členských schůzek... zameťme si každý před vlastním prahem a potýrejmež svědomí otázkou: Co jsem se já pokusil udělat pro to, aby to bylo lepší? Pokud každý ze schůzky znechuceně odejde, nikdy to jiné nebude - znovu: je to o lidech...

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
16. 7. 2007, 20:56

Mali by sme si založiť vlastnú numizmatickú spoločnosť. SPOLOČNOSŤ PRIATEĽOV PRAŽSKÝCH GROŠOV🙂

Krtek

Uživatel

Zaregistrován:
10. 4. 2005

Vytvořeno:
16. 7. 2007, 21:00

No ja jsem zatim neudělal nic páč tam jdu čtvrtýho poprvý, tak jsem zvědavej.

Co se toho časopisu týče, dovedu si představit, že pokud by se dařilo pravidelně a kvalitně vydávat, nebylo by nutné vázat ho na ČNS. Přeji hodně zdaru. Kolik má ČNS celkem členů?

Spořiti se dá i z mála, jen začni a vytrvej!

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
16. 7. 2007, 21:06

patason: no v tom máš pravdu, že na schůzkách ČNS to vypadalo jako v nákupním středisku, kde si většina zaplatila pamětní mince a na schůzce si je vyzvedli😞 docela se tam i hádali několik schůzek, protože tam došlo k nějakému nedorozumění, ohledně platby těch pamětních mincí. a tak to tam každou schůzku řešili😞 přitom pokaždé tam mají nějakou přednášku, ale stejně mě to tam nebavilo ...

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
16. 7. 2007, 21:16

ČNS má něco kolem 2500 členů... No a s tou pobočkou Pražské groše to vůbec nejni špatnej nápad, když vezmete do úvahy, že existuje pobočka Papírová platidla - možná kdyby se to domyslelo, mohla by to být první virtuální pobočka v dějinách ČNS - schůzky prakticky denně a on-line..., jednou až dvakrát do roka na živo... Chtělo by to promyslet... mohla by to bejt docela prča:-)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.