Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

markyz

Uživatel

Zaregistrován:
10. 12. 2014

Vytvořeno:
27. 5. 2016, 14:37

a pak že je nešlo vynést... pravda arch by šel těžko :-)

https://g.denik.cz/1/92/web-ceskoslovensko2.jpg

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
27. 5. 2016, 17:11

majkl napsal/a:

Každopádně - ať si o mně myslí, kdo chce a ať se odborně zesměšním - považuji sadu kolků 1993 za ozdobu své sbírky
považuji sadu kolků 1993 za ozdobu své sbírky

😋

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
27. 5. 2016, 23:55

Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:

Tak jsem teda jeste prikoupil 5 sad origos, nikdy nenalepenych kolku, kdyz jsou takova drahocenna vzacnost. Primo od "vyrobce"😈

Na týchto kolkoch je vidieť, že boli manipulované - 1000 (M) v prvom a druhom riadku vyzerajú mierne poškodené, tak ako 500 (D) v piatom riadku a 100 (C) v prvom riadku. Márne sa snažíš, z tohto materiálu ozdobu zbierky neurobíš😃

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
28. 5. 2016, 00:00

banknotes napsal/a:

Vážený Pane Mitchel13

Tímto vás zde veřejně označuji za nestoudného lháře a podvodníka chlubícího se cizím peřím.

Vy totiž tyto 71,50 bony pořadových čísel které zde uvádíte jako své,nevlastníte a nikdy jste je nevlastnil.Tyto bankovky totiž koupil úplně jiný sběratel,který je shodou okolností i moderátorem tohoto diskusního fóra.U koupě jsem byl z důvodu ověřenbí i já osobně.Bankovky byly koupeny od úplného laika a jsou stoprocentně pravé.

Po mém dotazu jestli bankovky po koupi majitel neprodal mi bylo až dnes emailem se smíchem sděleno že rozhodně ne a že je neprodá dokud bude živ.

Jste jen lhář a podvodník !!

Vážený Pane banknotes(zatím píši jen nick)

Tímto vás veřejně žádám o omluvu, protože jsem dnes dostal vyjádření od Policie ČR. Už vím, kdo si udělal tento nick(banknotes) na pošpinění mého jména. Dávám vám na to týden a potom to vyřešíme, jako občanskoprávní spor, který po týdenní lhůtě půjdu podat, ale už na konktrétní osobu a samozřejmě zveřejním to jméno tady, aby měl z ostudy kabát a hodně lidí bude zaskočeno!
Novému majiteli zmiňovaných poukazů upřímně gratuluji a mohu konstatovat, že se těchto poukazů dochovalo(zatím) již 5 kusů.
Pane banknotes, mailovou adresu mám veřejnou, tak vám nic nebrání i tam tu omluvu zaslat !!!

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
28. 5. 2016, 00:22

A abych nebyl znovu napaden, že se chlubím cizím peřím, tak tady je negativ dalšího poukazu 71,50Kčs a další dva poukazy 71,50Kčs jsou ve sbírkách za hranicemi, jejich fota nemohu zveřejnit.

Obrázky:

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
28. 5. 2016, 07:51

Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a: Tak jsem teda jeste prikoupil 5 sad origos, nikdy nenalepenych kolku, kdyz jsou takova drahocenna vzacnost. Primo od "vyrobce"😈 ...

Stejny dodavatel, akorat si s tim nedal takovou praci asi. Kazdopadne je to ozdoba kazde sbirky, pokud ma clovek sekci "jak jsem naletel"🙂

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
29. 5. 2016, 01:29

ja bych rekl, ze ta mrizka je tam jasna - viz ten arch, co ma ta dama pod levou rukou ... Mrizka je podle me i na tom archu co je blize vlevo, ale tam je to presvicene, tak to neni moc poznat.

A já si právě myslím, že tam mřížka není a jen tam tu pomyslnou mřížku vytvářejí zlomy na papíře, tam kde byl ten kolem. Trochu jsem obrázek ztmavil, myslím, že ta červenorůžová je poměrně intenzivní, takže by to tam bylo jasně vidět, stejně jako na tom okraji. Navíc, když vezmeme v úvahu, že kolem sám má růžový okraj a když se podíváme na to, jaké rozestupy jsou mezi jednotlivými kolky, není tam moc na mřížku místo. Zkusím schematicky načrtnout, jak si to představuju (obrázek č. 2) - kompaktní arch s okrajem 10x10. Z archu lze odlepovat nálepky a zůstává pod nimi prázdné bílé místo, které má "otlačený" (nebo jak to lépe napsat) čtvereček o velikosti kolku.

Obrázky:

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
29. 5. 2016, 01:42

A ještě tady jedna galerie z kolkování na Slovensku - vtipné, jak mají ty kotoučové pásky kolem krku :-)

http://www.nbs.sk/sk/20-rokov-nbs/galeria/1993/kolkovanie-cesko-slovenskych-bankoviek-v-nbs

trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

Vytvořeno:
29. 5. 2016, 07:51

Nicméně se mi zdá, že mezera mezi jednotlivými kolky je minimální, takže např. sada kolků od Zdendy o stránku zpět svými okraji neodpovídá " postavení kolků" na podkladovém papíře. Takže to přelepení kolků od " někud " se mi zdá dost pravděpodobné.

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
29. 5. 2016, 08:19

Nicméně se mi zdá, že mezera mezi jednotlivými kolky je minimální, takže např. sada kolků od Zdendy o stránku zpět svými okraji neodpovídá " postavení kolků" na podkladovém papíře. Takže to přelepení kolků od " někud " se mi zdá dost pravděpodobné.

Presne tak!

Tady pro jistotu jeste fotka tech "originalnich" kolku od Majkla (ktereho bych nejmenoval, kdyby se do toho tady sam nezapojil, podotykam) - okraje moc siroke a barva voskovaneho papiru koukam taky neodpovida (a to samozrejme ja vedet nepotrebuju, protoze ja vim od koho to koupil za par stovek, ode me za to dostal tohle minus 10 litru co mi doplatil http://numis.cz/pictures/cz014002.JPG).

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.