Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

numpszi

Moderátor
#2661 - 4. 5. 2016, 14:11

uz som nasiel podobne, ma byt asi:
Bankovni Urad Ministerstva Financi
Hlavni Urad v Praze
+
Ce timbre / est falsifie et par consequence / officiellem ni annule

numpszi

Moderátor
#2662 - 4. 5. 2016, 14:35
Zdarec, na ebay se mi podařilo slušně získat od prodejce těchto 5 marek. Zajímavostí je, že oblast Sarre (Sársko) podle řeky Sára, spadalo po 2.WW do okupační zóny Francie. Takže Francouzi danou bankovku uvádí ve svém katalogu od Fayette jako francouzskou bankovku a němci zase ve svém Rosenbergovi jako bankovku německou. Francouz si ji cenní víc, zřejmě proto, že území musel zase navrátit po referendu svému odvěkému rivalovi. Obrázky: ...

je teraz na predaj aj b.vz.:
http://www.ebay.fr/itm/201501995069?rmvSB=true
dost dobra cena

Zdenda-Kubik

Uživatel
#2663 - 7. 5. 2016, 10:29

Jen takova malickost, kolik toho vlastne zustalo dochovano? Me zarazi, ze to vypada, ze se techle kolku uchovalo tak malo...

Obrázek vložený uživatelem

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

mischel13

Uživatel
#2664 - 7. 5. 2016, 13:52

Hezké, to se skoro vůbec neukazuje, je jenom pár šťastlivců, co se s tím může pochlubit.

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

numpszi

Moderátor
#2665 - 7. 5. 2016, 15:37

kolky su nepouzite?

Zdenda-Kubik

Uživatel
#2666 - 7. 5. 2016, 17:16
kolky su nepouzite?

Doufam 🙂

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

mischel13

Uživatel
#2667 - 7. 5. 2016, 18:01
kolky su nepouzite?

Co vím, tak bývalý majitel je lepil na ten voskový papír lepidlem "Kanagom" 😃 Nene, dělám si jen srandu! 😉

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

trava

Uživatel
#2668 - 9. 5. 2016, 19:53

Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:

Jen takova malickost, kolik toho vlastne zustalo dochovano? Me zarazi, ze to vypada, ze se techle kolku uchovalo tak malo...

>

Pěkné pravda. Počet který lze ještě získat, těžko odhadnout, ale můj osobní názor je, že se jich mezi obchodníky uchovává vcelku dost.

majkl

Uživatel
#2669 - 9. 5. 2016, 20:17

Zdeňku, težko říct. Faktem je, že kolky 1993 prostě v nabídce nejsou - vím, o čem mluvím. Např. dosud nebyly dražené v žádné naší aukci ani na Aukru, a to nejen jako sada ale ani jednotlivě. Stejně tak těžko soudit pro ČR vs SR. Sežeň mi nějakého obchodníka (nebo vůbec kohokoli) ochotného prodat slovenskou sadu - a budu ti vděčný. Minimálně 5 let se ptám, kudy chodím - a maximum, co jsem viděl ze SR byla jedna dvojpáska kolku na tisícovku.

Jinak, mezi obchodníky je věcí: určitě desítky kusů první emise v (a)UNC. A v nabídce? 😉

acme2000

Moderátor
#2670 - 9. 5. 2016, 20:25

Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:

>

Překvapilo mě, jak je to takhle na podkladovém papíru - pokud to nebylo sejmuté z nějakého archu a na ten podklad nalepené, nedokážu si moc představit, jak to mohlo vypadat v archu (?), navíc je vidět, že je to z něčeho vystřižené, tak nevím, jestli je to nějaká zkouška/vzorek... máte k tomu prosím nějaké bližší informace?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.