Podívej se do statistických ročenek a tam najdeš ceny benzínu v jednotlivých letech. 😉
Benzín se od ropné krize stále zdražoval (2,10 Kč, 4,20kčs, 6,-kčs, 8,-kčs atd.)
Pamatuji, jak otec u pumpy bral 10l Normálu a 0,5l oleje do Spartaku a říkal, za 30,- Kčs i s "tuzérem"!😃 21,- + 8,50 + 0,50 ten "tuzér". 😉 I ta nafta se zdražovala!😉
Když jsem si koupil v r.1990 Favorita 135 L, tak jsem jezdil až do Průhonic (D1), pro Natural za poukázky, protože nikde jinde skoro ještě nebyl! 😃
Dodnes se musím smát, v úterý jsem ho koupil a hned druhý den v "Zákrutě" hlásili, že od čtvrtka se poprvé zdražuje na 95tisíc, takže jsem na něm hned vydělal cca 10tisíc!!! Za 4roky ježdění se 155tisíc km se o něj lidi prali za 119tisíc!!!😁 Nový už stál cca 145tisíc Kč!!! Jo, to byla doba....začátek 90.let, jen škoda, že jsem začal se sběratelstvím až o pár let později!!!😐
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Haha😃 tiez máme takmer rovnaky pribeh so zhodnotenim favorita a predajom. To uz sa nebude nikdy opakovat😃 nas bol zlty a mal o polovicu km menej😃
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Tak už alespoň chápu, proč byly na starších poukázkách ty "nesmyslné" hodnoty 71,50 ...🙂
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.