napsal/a:
Ale taky to byla cena slušného domu ve větším městě
Jo, paritu kupni sily je tezky urcit. Bylo za to auto (dnes byste si za tu bankovku koupil 15 takovych aut), bylo za to 2 tuny masla (dnes byste si za cenu te bankovky koupil 50 tun masla) atd. Ale ten barak (respektive pozemek) je asi dobry priklad. Ale treba barak v Kunraticich stal v te dobe radove spis stovky tisic, takze taky zalezi na tom, kde.
napsal/a:
Dlouze tady rozebírat finanční aspekt (promiňte, ale neděláte skoro nic jiného)
To protoze je to neco, cemu jakztakz rozumim, Nemuzu diskutovat o jinych aspektech, kdyz ni nevim a ucim se. Ale tento aspekt se citim aspon trochu fundovany na to, anych jej mohl diskutovat.
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:
b
Chapu, ze jsou nekteri a je to super ze tu jsou (jsou aktivni?). Ale jen si mi nezda, ze jich je vic nez polovina ze vsech (muj odhad by byl ze tu je daleko nizsi, velkou vetsinu uzivatelu vidim jako nekoho, ko nikdy nepublikval).
Myslím, že by ses divil. Jen namátkou: Dráček, Numpszi, Acme 2000, Majkl, Oliver, Koiko Tomio, Archypov, Patason atd.
Napadl me jednoduchy test, nakolik je nekdo i investorem: predstavte si se ze nekde z trezoru z hlubin objevi takove kvantum vsech bankovek z historie v UNC, ze vsechny vase bankovky ze sbirky buou mit cenu 10 korun. No a ted podle miry nestesti, ktere by to cloveku zpusobilo, by se dalo rict, kdo je nakolik zaroven i investor. Pokud by nekomu, kdo ma sbirku v dnesni trzni hodnote radu milionu to bylo jedno, tak je nekdo, koho bych zaradil do ranku "pravy echt sberatel". Protoze jeho sbirka by se nezmenila, jen jeji trzni hodnota. Naopak - mohl by ted za hubicku dosbirat to, co mu chybi. Cili by jeste zajasal No a cim vic by se to nekoho dotklo, tim vic je investor.
Jo, paritu kupni sily je tezky urcit. Bylo za to auto (dnes byste si za tu bankovku koupil 15 takovych aut), bylo za to 2 tuny masla (dnes byste si za cenu te bankovky koupil 50 tun masla) atd. Ale ten barak (respektive pozemek) je asi dobry priklad. Ale treba barak v Kunraticich stal v te dobe radove spis stovky tisic, takze taky zalezi na tom, kde.
Okál v Kunraticích stál 200.000,-Kčs v r.1986. Byt 2+1 v paneláku stál 50.000,-Kčs, 3+1 stál až 100.000,-Kčs, ceny v Praze v té době.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
No ale tech uzivatelu tu jsou tisice, je super, ze tu je tolik odborniku o publikuji a prednaseji, ale to ja nerozporuji, ale porad to je kolik - 1%max? Co opakuji je super, ale rikat, ze tady "vetsina lidi publikovala" proste neni mozne, protoze tolik lidi snad nikdy ani nepublikovalo.
Napadl me jednoduchy test, nakolik je nekdo i investorem: predstavte si se ze nekde z trezoru z hlubin objevi takove kvantum vsech bankovek z historie v UNC, ze vsechny vase bankovky ze sbirky buou mit cenu 10 korun. No a ted podle miry nestesti, ktere by to cloveku zpusobilo, by se dalo rict, kdo je nakolik zaroven i investor. Pokud by nekomu, kdo ma sbirku v dnesni trzni hodnote radu milionu to bylo jedno, tak je nekdo, koho bych zaradil do ranku "pravy echt sberatel". Protoze jeho sbirka by se nezmenila, jen jeji trzni hodnota. Naopak - mohl by ted za hubicku dosbirat to, co mu chybi. Cili by jeste zajasal No a cim vic by se to nekoho dotklo, tim vic je investor.
Evidentně jsi nic nepochopil. 🙄
Kup si nejdřív Séma a přečti si jeho krédo. Do té doby doporučuju jen šoupat nohama 😉
No ale tech uzivatelu tu jsou tisice, je super, ze tu je tolik odborniku o publikuji a prednaseji, ale to ja nerozporuji, ale porad to je kolik - 1%max? Co opakuji je super, ale rikat, ze tady "vetsina lidi publikovala" proste neni mozne, protoze tolik lidi snad nikdy ani nepublikovalo.
Aktivních členů tu v oboru numismatika/ notafilie není ani padesátka. Většina z těch registrovaných jsou lidé, kteří položí jednu otázku na ohodnocení a odejdou 😉
1% max? Asi by to chtelo si zopakovat zaklady matematiky, do bankovek sem chodi opakovane tak 50 lidi, z toho jmenovite publikuje 8 z nich a to je jeste rychly nastrel, co napsal Senfi, ve skutecnosti jich bude vic ...
To Zdenda:
To ale není dobrý příklad!
Sběratel sbírá něco, protože ho to vnitřně naplňuje. Prioritou není výdělečná snaha, pouze v budoucnu na své sbírce nechce prodělat!
Sběratel je ten, kdo má sen získat daný materiál, je ochoten zaplatit i nad dnešní obvyklé ceny a stále nepočítá.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Tisíce? Tady je pár notafiliků...sám to můžeš spočítat, ale píšeš nesmysly o 1%. Aby si tady něco prodal, nebo se zeptal, tak se registruje každý a to není počet členů.
Ale je to marné, je to marné...😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.