Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
8. 2. 2016, 07:49

Sorry nechtel jsem rozpoutat tuhle debatu🙂 Zdenda se naštve a uz se tu neukáže🙂 me jen osobne zajímal jeho pohled na věc🙂 investor-sběratel Me osobne těší kdyz seženu neco za polovic nez za full cenu. A o penězích to neni🙂 ale me se bankovky libi a baví me to. To ze je to zhodnocení treba pro děti je pro me věc druha. Me fascinuje jak to v te době tiskli kdyz u nas se jeste v 95tym tisklo jehlickovou tiskárnou, ochrany prvky . ..... Ale kazdy jsme jiny😉 Have fun

Ano, neni...:)

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
8. 2. 2016, 08:03

Sbírka podle mě bude mít hodnotu jen pokud bude ucelená, třeba to co tvoří trava a někteří další. Takový ty náhodný koupě anulátů za 25,30,50k nebo jiných rarit BV za bůhví kolik mi přijde jako vyhození peněz do kanálu. Protože pokud už mám tolik peněz, tak bych se zajímal o obrazy, nemovitosti a hlavně bych si pořídil vlastního finančního poradce, který by mi radil. Zdenda to vzal zhurta a třeba se z něj vyklube fakt sběratel, pak je jedno kolik do toho vrazil, protože většinou sběratelé nejsou lidé soudní, šidí rodinu, cpou zbytečný peníze do papírků, který podle jiných členů rodiny nemaj hodnotu žádnou. Šak víme, já su toho zdárným příkladem. Pokud to vzal ale z hlediska toho investování, tak se mýlí v té návratnosti. To měl raději investovat do obrazů. Ale třeba se mylím.😎 Tak hodně štěstí ve sbírání, nejen zdendovi, ale všem.😎

Mabrak napsal/a:

Sbírka podle mě bude mít hodnotu jen pokud bude ucelená, třeba to co tvoří trava a někteří další.

Jasne, ale vetsina tech kusu se da realtivne lehko koupit. Proto kladu od zacatku duraz na shaneni tech vzacnejsich kusu. Treba ted jsem toho hodne sehnal relativne rychle, to proto, ze jsem nemel nic. Dal uz to bude tezsi.

A treba napriklad ty Specimen No 1 od 5KC/1949 a 10KC/1950: pokud chci mit ve sbirce predstavitele teto bankovky, a mam to stesti, ze mam budget, tak tam logicky chci to nejvzacnejsi co muze byt. Treba narazim na jeste neco vzacnejsiho.

Ale do toho vzacneho nepocitam chybotisky, takove ty kterych je 1ks, nejaka "chyba stroje pri tisku". Ty mne nelakaji. Ale napriklad od 500/1929 samozrejme nejzajimavejsi MAJA, ktery neni chybotisk ve smyslu chyby tisku pri vyrobe, ale hromadny chybotisk pri vyrobe, tedy to neni "chyba tisku", ale jina chyba, asi mi rozumite, co chci rict. To znamena treba od 500/1929 mne zajima anulat MAJA v UNC a pak jina v UNC bez peforace. 2 kusy od jedne, staci, pokud nenajdu jeste neco vzacnejsiho.

Napriklad 500/1920, tam mne zajima jak anulat, tak obehove tak i bankovni vzory. Anulat a obehovku uz mam, a budu koukat po ruznych bankovnich vzorech.

Ja ocekavam navratnost nula, respektive pokryti inflace. A to se mi povede LEDA bych nakupoval za hodne spatne ceny. Porad se muzu mylit, vyhoda je, ze mi to nijak neublizi.

Sbirani obrazu povazuji za mnohem riskantnejsi. Nejaky obrazek sem tam taky koupim, taky verim, ze to co kupuju si svoji hodnotu udrzi, ale u bankovek je to takovy exaktnejsi a velmi male riziko koupe padelku.

Takovy mince, to uz je jina challenge, co se tyka rozpoznani padelku...

Zaverem - vsechny co jsem napsal je vzdy imho a jsem pripraven kdykoliv pozmenit, co si myslim...

jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

Vytvořeno:
8. 2. 2016, 08:20

Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:

A treba napriklad ty Specimen No 1 od 5KC/1949 a 10KC/1950: pokud chci mit ve sbirce predstavitele teto bankovky, a mam to stesti, ze mam budget, tak tam logicky chci to nejvzacnejsi co muze byt. Treba narazim na jeste neco vzacnejsiho.

u techto konkretnich SPECIMENU bych zminil 3 veci:

1) skoda, ze nejsou UNC, i kdyz se v UNC sehnat daji
2) nejvzacnejsi z dane emise to neni, to je anulat nize (existuje i od 10K)
3) jisty bonus je to, ze maji cislo 1

Obrázek vložený uživatelem

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
8. 2. 2016, 08:26

Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a: A treba napriklad ty Specimen No 1 od 5KC/1949 a 10KC/1950: pokud chci mit ve sbirce predstavitele teto bankovky, a mam to stesti, ze mam budget, tak tam logicky chci to nejvzacnejsi co muze byt. Treba narazim na jeste neco vzacnejsiho. ...

1) Ano, prikúpime, jsou aUNC, asi proto byly k mání🙂
2) Dobre vedet, diky za info!
3) Ale asi to nedorovnava to, ze nejsou UNC - tzn., ze cena Specimenu treba "No. 25" v UNC by byla porad vyssi nez cena Specimenu No 1 v aUNC (?)

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
8. 2. 2016, 08:33

Chyba chyba chyba

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
8. 2. 2016, 08:36

Miciko napsal/a:

Chce sa mi zvracat....

http://www.numismatika.info/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=6722&category_id=40&option=com_virtuemart&Itemid=85

Roky nepredajný kus, aj na aukciach to skúšali, vela variant atd.

Vážne si myslíte, že niesú väcší zberatelia, podla vás = investor, ako vy, ktorý by to už dávno nekúpili?

Nechapu ted presne, co tim chcete konkretne rict, asi jste psal ve vzteku.

Ale kdyz uz pisete o 500 z Londyna, tak co treba tohle:

Obrázek vložený uživatelem

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
8. 2. 2016, 09:05

Kdyz kliknu primo, tak nevidim posledni dva - TEST.
Ale kdyz tohle poslu, tak ty posledni dva vidim, ale kdyz kliknu strankovani "95" tak zase nevidim...
Jedina cesta jak se dostat na tyhle posledni tri je to rozkliknout primo z homepage diskuze
Tzn.
Kliknout na tohle - nevidim
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/co-mame-nove-1433x95

Kliknout na tohle - vidim
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/co-mame-nove-_post_-401322#post401322

Neni to poprve co je to takhle "zasekle"

jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

Vytvořeno:
8. 2. 2016, 09:07

3) Ale asi to nedorovnava to, ze nejsou UNC - tzn., ze cena Specimenu treba "No. 25" v UNC by byla porad vyssi nez cena Specimenu No 1 v aUNC (?)

to asi nedorovna

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

Vytvořeno:
8. 2. 2016, 10:34

Neni to poprve co je to takhle "zasekle"

Ako by povedal ten , co predava hnile jablka, to nieje chyba tohto fora, ale jeho vlastnost 😁 😆 😁

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
8. 2. 2016, 11:23

Zdenda3 si myslí, že práve prečúral obchodníka, ktorý sa zbieraniu a predaju bankoviek venuje desiatky rokov, no napriek tomu nedokázal odhaliť skrytý investičný potenciál vzácnych bankoviek a tie mu predal úplne "zadarmo"😁

Zbieranie je zábava ! Nerušte ho prosím, nech má zo zbierania čo najväčšiu radosť. 😉

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.