Kazdy sberatel je zaroven i investor a kazdy investor je zaroven i sberatel. Imho. Ja si ty bankovky kupuju pro radost, jejich vlastnictvi mi dela dobre. Soucasti toho pocitu "radosti" je ale i to, ze maji nejakou hodnotu a ze ta hodnota bude zrejme s casem vzrustat (minimalne by mela pokryt inflaci).
Stejne jako si nekdo koupi obraz od Filly (nebo Rothka) apod. Kdyby to nebyl Filla nebo Rothko, tak si ho ten clovek nekoupi. Ta cena, ta hodnota, je proste SOUCASTI toho obrazu/bankovky/mince/auta/diamantu apod.
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Návrh 10 kčs 1953 je nátlačok na papieri s ochrannými prvkami alebo si ju môžem vytlačiť na akýkoľvek starý papier a cítiť sa ako majiteľ originálu ?😮
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Vzacnost (a poptavka) tvori cenu. Treba tohodle jsou dejme tomu jen 4 kusy, tak by to bylo treba 50 krat drazsi, kdyby to bylo zadanejsi. Na to, jak malo kusu existuje, je to vlastne levny, a to diky te male poptavce.
Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:
Vzacnost (a poptavka) tvori cenu. Treba tohodle jsou dejme tomu jen 4 kusy, tak by to bylo treba 50 krat drazsi, kdyby to bylo zadanejsi. Na to, jak malo kusu existuje, je to vlastne levny, a to diky te male poptavce.
Odpověděl sis sám: Na to, jak malo kusu existuje, je to vlastne levny, a to diky te male poptavce.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
A na co jsem se ptal?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.