Vždy si mal dobrý postreh. Pravdupovediac v tomto stave by som tú bankovku prešiel bez povšimnutia. Občas zájdem do Pešti na taký numizmatický blšák v centre. Ale bankoviek tam majú málo a skôr maďarské.
Si sa presťahoval ? Mám dojem, že si mal v profile bydlisko Budapešť...
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Numpszi tá talianska táborová poukážka je zaujímavá. Máš z tejto oblasti viac nominálov? Prípadne nemáš nejakú na predaj? Mal by som pre Teba jeden návrh, no asi Ti pošlem mail, teda ak platí Tvoj e-mail z minulého roka.
Pre užívateľa majkl. Piazza Armerina je dnes asi 20 000 mestečko vo vnútrozemí Sicílie. Za I. sv. vojny tam bol zriadený zajatecký tábor hlavne pre vojakov Rakúsko-Uhorskej armády, ktorí padli do zajatia v bojoch na rieke Isonzo a neskôr na Piave. Tých platidiel sa veľa nevidí a zrejme viac sa ich vyskytuje v Maďarsku kde ich mohli doniesť preživší repatriovaní vojaci po vojne.
http://www.aurea.cz/Katalog42/042kat4551.htm
Polozky 4589 - 4596
Numpszi, len tak pre zaujímavosť tu vkladám takú istú hodnotu 0.05 líry z ďalšieho internačného vojenského tábora na Sicílii z r. 1918. Je to mestečko Vittoria. Graficky je veľmi podobná s Armerinou, len sú tam zmenené niektoré údaje. Samozrejme nie je moja ale Ty máš čuch na tieto veci, tak sa Ti to možno podarí zohnať.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.