to mas pravdu 😉 , ale je tam to ..ale
ty ses ale tajnej jak hrad v karpatech , jinak je to peknej cil (trava).
a ty se nechces pochlubit ?
Zajimalo by me co Openroad, bude tam nejaky posun ,co se tyce nabidky prodeje ?
uz se o tom dlouho nemluvilo
Srandičky, srandičky. Já měl při nákupu bankovek tu výhodu, že jsem je pořizoval v tzv. " Klidných časech ", kdy byly např. Bankovní vzory prodávany jako " zajímavá perforace " a podobně, takže ceny byly opravdu rozumné. Dnes se doplňují chyběnky jen za " tvrdé prachy" bohužel. Takže nezbývá než hledat a hledat vhodnou nabídku. A " Mischel " já zas nikdy nebudu mít takovou sbírku bonů jako Ty. Prostě každý dělá to svý. Hlavně je to běh na dlouhou trať. A když se mezi tím objeví období, kdy je " bohužel " nutné něco prodat, tak je to o to složitější. Já měl zatím toto období jen ? jednou, snad bylo poslední. Dnes na nějaké kousky jen " smutně vzpomínám ". Např. na 1000 K 1944 Bankovní vzor se Svislým specimenem a 2 x otvor. Ale co se dá dělat. Takový je život.
Tak já také začal se sbíráním už v r. 1985, když jsem dostal 7ks po sobě jdoucích 10ti korun/1960, jako žold a mám jednu dodnes.😉
mike, nedělám si srandu, ale místo "travových" dírkovaných bankovek, já mám bony a zbytek je srovnatelný!😉
Ty bankovky, které chybí Zdenkovi, mě chybí také. Za skoro 20let sbírání, mám také už něco ve sbírce!😉 Ale nepotřebuji to dávat na obdiv ostatním, mám k tomu své důvody!
Miciko, to snad Ježíšek popletl ne? To měla dostat mamka, nebo malá, Ty jsi určitě zlobil a měl dostat jen brambory!😋
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
No ne vždy je to jen o penězích, ale často o štěstí a znalostech. Já třeba prodal celou svoji sbírku Čs.bankovek někdy kolem roku 2004/5(jo pár let počkat...) a s bankovkami ex.Jugo jsem si začal hrát za málo peněz až někdy kolem jara 2009 a řekl bych, že za těch necelých 6 let jsem dal dohromady bez extra vysokých investic myslím docela pěknou sbírku, včetně věcí co někdy ani specialní literatura dodnes nezná. Ostatně u jakýchkoliv bankovek se sitace na trhu různě mění, je třeba ji sledovat, investovat nemálo do literatury, budovat kontakty a prostudovat velmi mnoho materálu... 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
To říkám také, začínat se sbíráním před pár lety(2-3 nazpět), tak za stejné peníze, jako dříve, dnes koupím sotva polovinu bankovek!
mike, já utopil v bankovkách a bonech, celé své 1. stavební spoření, které jsem zakládal v r.1993 u jedné naší banky, s pořadovým číslem 00000038! Tak si představ, kolik se dalo po skončení spoření(1999) koupit za to bankovek, když byly o 30-50% levnější, než dnes?! V té době byl dražší měsíční poplatek za internet, než koupě jedné bankovky v UNC stavu!😉 Internet u nás byl ještě v plenkách, ale už se dalo kupovat po celém světě u mnoha prodejců, jak mince, tak bankovky i další sběratelský materiál! A to myslím, že mi hodně pomohlo v doplňování chyběnek!! Odhaduji, že jsem měl tak 5let náskok, oproti ostatním sběratelům! Rekordní měsíční faktura za internet z té doby, je za 12tisíc korun!!
Kdybys viděl, co mi v té době vyfoukly na internetu za "špeky" v bankovkách jiní sběratelé, možná byli i z Čech(nevím), tak by má sbírka byla skoro dokonalá!!! Dnes na to jen s úsměvem vzpomínám, jak jsem byl v té době naštvaný, že mi utekly! Jeden příklad, co se dalo bez problémů koupit, za 130DM jsem koupil ve stavu +2 "tebou sbíranou" stokorunu 1920 s. R!!! A to marka už byla hodně pod 20korun!!! Ale nejen bankovky, ale i české dukáty atd. Jen najít ty správné obchodníky(prodejce) na internetu a bylo nakoupeno!😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
jojo, než se u nás rozšířil ebay, tak tam "za hubičku" velmi často nakupoval lepší věci a sbírky třeba Klim tak odhadem nejednou i za desetinu dnešních cen, tehdy ještě nebyly schovány přezdívky a bylo to podle toho často jasné kdo co koupil
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
ta cena internetu je sialena! 😲 😲 😲
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.