musíš změnit prášek a prát špinavé peníze opatrněji... 😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Vzácný dotisk poukázek / bankovek, jako nádhrada za kusy, které byly zničeny při náletu na vlak převážející tyto poukázky / bankovky do trezorů banky. Vzhledem k blížícímu se datu vydání / urgentní potřebě bankovek / poukázek a vzhledem k obtížím válečného zásobování byl podle neověřených informací vytištěn nejnutnější počet poukázek / bankovek na papír a barvami s mírně odlišnými vlastnostmi. Vzácný dobový dokument, který nesmí chybět v žádné seriózněji pojaté sbírce!
Stačí? Andersen ze mně sice nikdy nebude, ale za pokusy to občas stojí... Teď bych ovšem s dovolením sledoval, který blb se tohoto chytne a s takovouto pohádkou ty upravované věci bude prodávat. 😁
Myslel jsem, že jsme tady seriózní sběratelé. Pokud si tady někdo dělá reklamu pro své kopie, byť s rádobyvtipným komentářem, děkuji nechci. Nechť založí samostatné vlákno pojednávající o zkušenostech se seznamováním s tiskárnou a jejími možnostmi. Jinak to beru za ztrátu času a mrhání seriózním vláknem.
Mabrak, pravděpodobně je to reakce na ty poukázky. Rozumím, ale podívejme se na to z jiné strany: na Aukru nebo někde jinde (např. přímo osloven mailem) člověk najde takovouto poukázku s podobnou pohádkou, jako jsem sepsal já. Otázka zní: jaká je pravděpodobnost, že se toho člověk chytne? Kolik lidí zabere? (Jsem pesimista - víc, než bychom čekali.)
Jsem moc rád, že tady ty fotky numpszi dal. Já jsem se tu pohádku schválně snažil sepsat tak, aby byla aspoň trochu uvěřitelná a aby pokud možno napodobovala pohádky (a totální nesmysly), se kterými se často setkáváme.
Moje čerstvá zkušenost z Aukra (ne bankovky): něco jsme koupili, zaplatili přes PayU. Chlap neustále otravoval, že nemáme zaplacené. Věc jsem z něho dlouho doloval. Nic. Na maily se screenshoty a potvrzeními o zaplacení nereagoval, telefon vzal jednou, pak už ne. Tak jsem mu napsal dopis stylem, který ze mně dělal právníka, a popsal mu, co všechno po něm budu vymáhat. Poslední den lhůty, kterou jsem mu dal, poslal prachy zpátky. Pokud člověk dělá mrtvého brouka, má smůlu.
K případným podvodníkům se dá stavět různě - já jsem mj. např. ve věci těchto poukázek pro to s podvodníky nepolemizovat, ale prostě si z jejich pohádek dělat veřejně legraci (viz např. nejmenovaný prodejce s anuláty novotisků). K tomu je ale třeba jejich triky znát a upozorňovat na ně. Jistě, nějaký jednodušší prodejce může moji pohádku okopírovat a s tímto popisem vystavit na Aukru, ale pak stačí zaslat odkaz na toto vlákno, zmínit se o tom ve vlákně o aukcích atd. atd. a není moc co řešit. Je to nekonečný boj...
P.S. Možná ta debata nepatří do vlákna "Čo máme nové".
Originalne bankovky chemicky manipulovane, uz aktivne predavaju ich ako "skusobne tlace". Chcel som Vas informovat...
Obrázky:
numpszi - diky, jednoznacne prinosna vec, mozna by to spise spadalo do sekce "Padelky a podvody", ale to uz je detail. Vsechny podobne veci jsou delany ke skode sberatelu a je treba se jim ucinne branit (t.j. informovat ostatni, upozornovat Aukro, kdyz tam nekdo neco podobneho vystavi a tak dale)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.