Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

Vytvořeno:
15. 12. 2013, 20:19

dalsia...🙂

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
15. 12. 2013, 20:51

musíš změnit prášek a prát špinavé peníze opatrněji... 😁

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

Vytvořeno:
17. 12. 2013, 09:36

asi tak vzacne jako varianta zluta kniha 😁

Bezcenne...potrebuju este rozpravku🙂
Na jednej burze na Slovensku som videl nieco podobne predavat ako "skusobne tlace". Samozrejme, tieto su len originalne bankovky chemicky manipulovane.

majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

Vytvořeno:
17. 12. 2013, 09:49

Bezcenne...potrebuju este rozpravku🙂 Na jednej burze na Slovensku som videl nieco podobne predavat ako "skusobne tlace". Samozrejme, tieto su len originalne bankovky chemicky manipulovane.

Vzácný dotisk poukázek / bankovek, jako nádhrada za kusy, které byly zničeny při náletu na vlak převážející tyto poukázky / bankovky do trezorů banky. Vzhledem k blížícímu se datu vydání / urgentní potřebě bankovek / poukázek a vzhledem k obtížím válečného zásobování byl podle neověřených informací vytištěn nejnutnější počet poukázek / bankovek na papír a barvami s mírně odlišnými vlastnostmi. Vzácný dobový dokument, který nesmí chybět v žádné seriózněji pojaté sbírce!

Stačí? Andersen ze mně sice nikdy nebude, ale za pokusy to občas stojí... Teď bych ovšem s dovolením sledoval, který blb se tohoto chytne a s takovouto pohádkou ty upravované věci bude prodávat. 😁

numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

Vytvořeno:
17. 12. 2013, 09:50

uplne kompletna zbierka Andorra🙂
( 9 kusov )

Obrázky:

Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

Vytvořeno:
17. 12. 2013, 19:20

Veľmi pekné.😉

I. emisia by sa niekde na povale nenašla? 😃

Mabrak

Uživatel

Zaregistrován:
12. 6. 2011

Vytvořeno:
18. 12. 2013, 00:38

Myslel jsem, že jsme tady seriózní sběratelé. Pokud si tady někdo dělá reklamu pro své kopie, byť s rádobyvtipným komentářem, děkuji nechci. Nechť založí samostatné vlákno pojednávající o zkušenostech se seznamováním s tiskárnou a jejími možnostmi. Jinak to beru za ztrátu času a mrhání seriózním vláknem.

majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

Vytvořeno:
18. 12. 2013, 08:20

Mabrak, pravděpodobně je to reakce na ty poukázky. Rozumím, ale podívejme se na to z jiné strany: na Aukru nebo někde jinde (např. přímo osloven mailem) člověk najde takovouto poukázku s podobnou pohádkou, jako jsem sepsal já. Otázka zní: jaká je pravděpodobnost, že se toho člověk chytne? Kolik lidí zabere? (Jsem pesimista - víc, než bychom čekali.)

Jsem moc rád, že tady ty fotky numpszi dal. Já jsem se tu pohádku schválně snažil sepsat tak, aby byla aspoň trochu uvěřitelná a aby pokud možno napodobovala pohádky (a totální nesmysly), se kterými se často setkáváme.

Moje čerstvá zkušenost z Aukra (ne bankovky): něco jsme koupili, zaplatili přes PayU. Chlap neustále otravoval, že nemáme zaplacené. Věc jsem z něho dlouho doloval. Nic. Na maily se screenshoty a potvrzeními o zaplacení nereagoval, telefon vzal jednou, pak už ne. Tak jsem mu napsal dopis stylem, který ze mně dělal právníka, a popsal mu, co všechno po něm budu vymáhat. Poslední den lhůty, kterou jsem mu dal, poslal prachy zpátky. Pokud člověk dělá mrtvého brouka, má smůlu.

K případným podvodníkům se dá stavět různě - já jsem mj. např. ve věci těchto poukázek pro to s podvodníky nepolemizovat, ale prostě si z jejich pohádek dělat veřejně legraci (viz např. nejmenovaný prodejce s anuláty novotisků). K tomu je ale třeba jejich triky znát a upozorňovat na ně. Jistě, nějaký jednodušší prodejce může moji pohádku okopírovat a s tímto popisem vystavit na Aukru, ale pak stačí zaslat odkaz na toto vlákno, zmínit se o tom ve vlákně o aukcích atd. atd. a není moc co řešit. Je to nekonečný boj...

P.S. Možná ta debata nepatří do vlákna "Čo máme nové".

numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

Vytvořeno:
18. 12. 2013, 09:05

Myslel jsem, že jsme tady seriózní sběratelé. Pokud si tady někdo dělá reklamu pro své kopie, byť s rádobyvtipným komentářem, děkuji nechci. Nechť založí samostatné vlákno pojednávající o zkušenostech se seznamováním s tiskárnou a jejími možnostmi. Jinak to beru za ztrátu času a mrhání seriózním vláknem.

Originalne bankovky chemicky manipulovane, uz aktivne predavaju ich ako "skusobne tlace". Chcel som Vas informovat...

Obrázky:

jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

Vytvořeno:
18. 12. 2013, 10:36

numpszi - diky, jednoznacne prinosna vec, mozna by to spise spadalo do sekce "Padelky a podvody", ale to uz je detail. Vsechny podobne veci jsou delany ke skode sberatelu a je treba se jim ucinne branit (t.j. informovat ostatni, upozornovat Aukro, kdyz tam nekdo neco podobneho vystavi a tak dale)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.