Ahoj, díky za názory. Možná ten obal na ježíška otevřu😃 . Když to udělám, dám Vám vědět. Osobně si myslím, že stupeň 55 byl sražen jen pro ta natržení a ne pro ještě přehyb. To by měli páni z PMG fakt máslo na hlavě.
to Jumbo: Pěkné, bohužel dírkám nerozumím a ani bv. Přežiju natržení, ale abych měl své kousky ještě děravé, tak to ne.😃
Mabrak - proti svetlu vyzera bankovka velmi pekne, ale vyber z obalu a presvedcis sa na 100%. Pojde to uplne v pohode, na okrajoch je dostatok miesta. Predpokladam, ze ak by si ju niekedy v buducnosti predaval, tak ju kupujuci bude chciet vidiet bez obalu.
Jumbo - myslim si, ze si natrafil na zberatela co rozpusta svoju zbierku. Inak si tvoje uspechy neviem vysvetlit. Gratulujem so zavistou😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Nechci brát iluze, ale takto jejich hodnocení nefunguje. Ta natržení jsou označena tím "NET" a zároveň jsou popsána na zadní straně obalu. Takže klidně může mít podle popisu jeden slabý přehyb a máslo na hlavě mít nebudou...
Už jsem viděl bankovku ve stavu VF s utrženým rohem, protože byla označena NET. VF se vztahovalo na stav zbytku bankovky.
Ale samozřejmě doufám, že to tak není.
Jak už tady několikrát padlo, oni si nemohou moc dovolit dělat boty, protože by ztratili reputaci, kterou nutně potřebují k podnikání. Proto vymysleli škálu, která obsahuje mnoho stupňů UNC nebo alespoň aUNC (hlavně aby tam bylo součástí to slovo uncirculated), protože to se dobře prodává, i když to podle jiné stupnice, např. stavům podle IBNS, neodpovídá. Je to všechno obchodní tah, takže jestli chcete naší dobrou N, tak musíte jedině PMG70, 69 a možná 68:-)
Gratulujem teda, ja som za nu chcel dat 4,300usd ale nakoniec som neprihadzoval. Inak ten predajca je poriadny idiot, dvakrat som sa ho pytal na vodoznak, nech to poriadne prezrie proti svetlu, poslal som mu aj fotku so vzorom ako to ma vyzerat a on tvrdil ze bankovka vodoznak nema. Proste Americano🙄
Taky te mam rad kamarade 😉 😃 Mam sice par "speku" ale zase mi chybi spousty beznych bankovek ale to ty moc dobre vis a jen me drazdis🙂
Dyt ja chudak si toho zase tolik letos nekoupil....dokonce uz jsem byl tak zoufaly ze nic nemam a ze neni co koupit ze jsem zacal kupovat podobne veci....
Na ceskych bankovkach mit razitko TDLR asi nikdy nebudu😉 tak aspon na levnych cizich...
Obrázky:
to Mabrak:
1) gratuluji ke krasnemu kousku
2) musel jsem se zasmat - prodejce byl zrejme bankovkovy neznalek,
nekolikrat tu zaznelo, ze tvrdil, ze bankovka nema vodoznak🙂
3) rozhodne bych to nechal v tom obalu - je to original zalaminovane od PMG,
rozbalit se to da (ten obal neni prilepeny k bankovce, takze poskozeni bych
se nebal), ale mohl by ses dockat neprijemneho prekvapeni, ze tam bude
nejaky lisovany ohyb a pod.
I pro dalsi prodejnost v mezinarodnim meritku bude to zabaleni urcite lepsi
(treba to nebudes prodavat ty sam ted, ale za 20-30 let, kdo vi ....)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.