Zaregistrován
22. 9. 2014
Stando, ale já to vím !!!! Vím, že měděná mince může mít větší cenu, jak mince ze zlata a jde o vzácnost výskytu. Sakryš ani ty mi nerozumíš, jak to myslím ??? Jde mi o to, že numismatik řekne, že to má cenu kovu a já z toho můžu mylně vycházet a prodat to za 100 Kč.... přitom medailér to ohodnotí , jako věc za 1000 Kč. Sakra já se ptám fundovaných lidí tady, abych neprodělal protože to neznám PROTO SE PTÁM JAKO NAPROSTÝ LAIK !!!!! Jeden řekne , že cena kovu a druhý řekne, že asi ne a podloží to fakty a toho druhého si vážím !!! Takže vím, že když dám cenu 1000 Kč na Aukru, tak to možná prodám. O to mi jde a nabyl jsem přesvědčení, že se tady fakt nemá cenu na nic ptát...
Zaregistrován
16. 2. 2008
Ono určit cenu je věc ošidná, mince/medaile má takovou cenu, za kolik se v určitou chvíli na určitém místě prodá.
Například, dal jsem nedávno minci na eBay a nikdo ani neťuk, dal jsem ji tam druhý týden a 3 lidé se o ní poprali.😉
Zaregistrován
16. 11. 2014
..............sůhlas 😞
Zaregistrován
22. 9. 2014
Jasně já ti rozumím, nejsem začátečník ve sběratelství !!! Díky Numismatikovi vím, že se prodalo za 2900 Kč možná náhodně a díky Dulovi, že je to bezcenné. Takže jsem to dal od 1000 Kč na aukční portál, jako takový odrazový střed a uvidím. Jenomže díky numizmatikovi jsem alespoň zhruba věděl cenu a mohl to dát od 1000 Kč, ale kdybych dal na Dulu, tak jsem to dal na zlomkové stříbro. Sakra nechápete o co mi jde ? Chtěl jsem poradit nic víc.
Zaregistrován
19. 4. 2014
kmotr-Spravnu odpoved ti dal hnet v prvom prispevku dula77,cena kovu plus par % navrch.To je realna cena novodobych medaili či zlatych alebo striebornych.Že to niekto kupi za 300% ešte neznamena že to je realna cena.Znamena to len tolko že ten čo to kupil je hlupak.Na tomto principe pracuju "ŠMEJDI" ktori to vyrabaju a klupakom predavaju.A že sa im dari o tom niet pochyb.Takže pre človeka s nijak poškodenou inteligenciov je cena takychto medaili cena kovu.Pre tych ostatnych plus 300% ako spominaš.Mam pre teba zopar unci zlatych medaili a zopar kil Ag medaili za cenu kovu plus 300% -ak teda sam trvaš na cene plus 300%.Priklad foto ,že nekecam
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
22. 9. 2014
Fakt díky všem a i těm, co mne vypeskovali. Teď další věc nevím co to je a nejde mi o cenu, jde mi o určení. Díky
Obrázky:
Zaregistrován
16. 11. 2014
Je to RU medail-Karel měděná bez stuhy.................to druhé odražek florénu Karla IV
Zaregistrován
16. 11. 2014
Odražek je "kopie" pro turisty ražené na památku. V stříbře jej razila i Kremnitz na slovensku,ta tvá je asi jen AL. ............stáří- 80 tá léta min.stol.
Zaregistrován
3. 2. 2011
Nejsem sice Standa a ani odborník na vyznamenání, ale podle mne ta medaile je stříbrná s patinou a měla by mít hmotnost 20,6 g a průměr 40 mm - Medaile za statečnost I. třídy.
Pokud se týká toho odražku - viz tento odkaz:
http://zpravodaj.nume.cz/zpravodaj/post/show/227
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.