Zaregistrován
22. 5. 2021
to grofik: Díky.Koukl jsem na pojem Aluviální. Je pravda, že nalezen v místě, kde opotřebení vodou není možné, ale nelze vyloučit že původně pochází odjinud a nějak na místo nálezu byl "dopraven". Pokud by tvar nebyl způsoben přírodně, tak mě napadá, že bylo opracování vlivem činnosti člověka a sloužil a byl omlet v nějakém bubnu.A vyloučení či potvrzení těch dalších možností se asi zjistí až při rozštípnutí, že?
Zaregistrován
22. 5. 2021
Zaregistrován
22. 5. 2021
Tady ještě jeden velmi tmavě zelený až černý.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 5. 2021
Koukl jsem. Nejsem odborník, ale nejpodobnější jsem našel Obsidián,sopečné sklo (přírodní vulkanické sklo)-barva černá,tmavošedá,hnědá,červenavá,červeno-hnědá,šedozelená,struktura sklovitá,všesměrná,někdy částečně proudovitá. Další info tady:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Obsidián
Zaregistrován
22. 5. 2021
Sice to není odpověď na otázku, ale vidím to takhle. Také tady mám pytlík kamínků co se prodávají v obchodech s tím, že každý na něco působí a každý v něčem pomáhá. Snažil jsem se i ty své dohledat, ale je to velice složité a za tu námahu to nestojí. Třeba takový v obchodě uvedený Ryolit (podobný tomu jednomu vašemu) jsem v knize ani nenašel.
Zaregistrován
22. 5. 2021
Obsah jednoho "léčitelského" pytlíčku
Obrázky:
Zaregistrován
23. 5. 2021
Kámen je černý.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.