Moderátoři: smith

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
30. 1. 2014, 13:48

kacuro napsal/a:

Připadal jsem si tam jak blbec....... postával jsem někde v koutě a čekal na přednášku.

no jo... když ty se taky postavíš na hanbu někam do kouta. To se pak nemáš čemu 😃

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
30. 1. 2014, 14:03

Neznám přesně situaci dnes, ale pár let zpět jsem bych opakovaně jako jeden z delegátu na "výroční" schůzi ČNS s volbou vedené atp. Co jsem ale také mimo jiné zjednodušeně viděl:

• Velká část(většina) zástupců poboček pokročilého důchodového věku.
  • Z poboček skoro žádné návrhy nebo pokud ano tak zcela naivní či finančnně nebo provedením nerálné.
  • Pokud se něco vedení tehdy něco vedení znažilo měnit, tak velký odpor proti jakýmkoliv změnám z poboček.
  • Ochota předávat informace z poboček a roční hlášení je minimální, mnohé ani na opakované výzvy nijak nereagují.
    ...a dalo by se pokračovat 👿

Také si mnoho lidí často plete pobočku Praha s vedením ČNS, což jsou dvě rozdílná uskupení. Vedení ČNS je vázáno stanovami a jakékoliv zásadnější změny odhlasováním s pobočkami, čemuž se věřte či ne pobočky celkem brání. Dokud to tedy takto vypadá, můžeme být s trochou nadsázky rádi, že to díky iniciativě některých nadšenců ČNS nějak funguje(a jsou snahy i zlepšovat), místo rozpadání se jako tomu je někdy v některých jiných zájmových organizacích. Třeba nový časopis společnosti dává dohromady ve svém volnu jen hrstka lidí, odezva na informace a články do něj z poboček je minimální(až na pár výjimek kterým bych rád poděkoval) a ostatní si hrají "na mrtvého brouka".
A podívejme se třeba na Slovensko, jak dopadla SNS, jak jsem sledoval činnost se téměř nevyskytuje, pokud z SR je semtam něco slyšet o mincích(mimo eura a Kremnici), tak se občas snaží je muzea apod.

Je to velmi často bohužel jak napsal Šenfi:

Šenfi napsal/a:

...Já problém vidím hlavně v členské základně, která je zpohodlnělá a pasivní. Např. naše pobočka, která je jedna z nejaktivnějších (každoročně vydáváme medaile, každou schůzi přednáška, 2 aukce do roka...) je držena nad vodou v podstatě jen díky předsedovi a 4 - 5 lidem kolem něj, ostatní se vezou a nejsou schopní pomoc ani s odnosem beden po aukci. O tom, že by si někdo aktivně udělal alespoň jeden referát a něco přednesl ani nemluvě.

Mnohé pobočky kde těchto pár nadšenců není, jsou dnes již vlastně skoro pouze na papíře. 🙄 😲

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
30. 1. 2014, 14:23

kacuro napsal/a: Připadal jsem si tam jak blbec....... postával jsem někde v koutě a čekal na přednášku. ...

Problém byl, že nebylo o čem se s někým bavit. Pamětní mince mě opravdu neberou. Nikdo neprojevil nějakou iniciativu, aby se ujal začátečníka a já nejsem zvyklý se někam vtírat. S tím koutem to bylo myšleno nadneseně. Prostě jsem tam seděl sám u stolu a čekal na přednášku ...

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
30. 1. 2014, 14:42

to já se tam taky bavím jen s cca 6 lidma. Jsem bankovkář, takže s těmi co tam kšeftaří s pamětním šmukem od ČNB si nemám ani co říct, v podstatě velkou část lidí ani neznám jménem.

taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

Vytvořeno:
30. 1. 2014, 16:12

pro Dracek:
Předsedovi SNS jsem napsal a večer jsem měl odpověď.
Další činnost jsem nesledoval. S poboček obratem reagovali z Bratislavy a p. profesor Točka z Nitry. Vždy jsem dostal dostupně vyčerpávající odpověď.

Pobočkové stránky mají určité omezení stanovami a vyvěšují se věci jen se schválením.
http://www.websee.cz/cnskladno/index.php?id=10678

Za mladé by mohl napsat své postřehy "citronek". Díky jednomu členovi pobočky jsem si udělal ucelenější obraz o sbírání. Pomohl mi doplnit sbírku a dokonce mnou navrhované ceny korigoval směrem dolů.
Kdysi jako 16 jsem začal chodit v Chomutově a viděl jsem hodně materiálu. Po každé byla přednáška a snad vždy se pokračovalo v "kavárně". Už těsně před vojnou a pak dalších 20 let jsem sbírku zakonzervoval a začal znova před cca 7 lety v Kladně. Mimo jednoho člena a bankovkářů (sbírají bankovky, ale jaké ...) nevím dodnes. kdo co sbírá. Sbírku jsem viděl jen jednu a to formou soukromé výstavky.
Teď za mě. Nikdy jsem si neřekl o přednášku. Mojí sbírku viděli 2 lidé (před odnosem do banky) a jen několik lidí ví, co cca sbírám. Udržuji pobočkové stránky a na schůzky chodím kvůli směnám a rodině minimálně. V případě všedních dní bych chodil častěji.
Pro mě je internet nejlepší způsob, jak se věnovat koníčku. Radši bych to s kolegy probíral osobně, ale není čas atd..

chybotisky

Uživatel

Zaregistrován:
1. 1. 2009

Vytvořeno:
12. 11. 2015, 11:27

Zdravím vespolek,

rozhodl jsem se na sklonku roku stát se členem ČNS, narychlo, ukvapeně, bohužel. Chtěl jsem stihnout účast v těch několika zbývajících aukcích podzimní části sezóny a nepřečetl jsem si předem příspěvky uvedené výše.
O ČNS jsem nevěděl nic, kromě toho, že jejich online prezentace "pokulhává", až s ubíhajícími týdny a čtením zkušeností kolegů jsem zjistil, komu jsem poslal peníze do chřtánu.
Veškerá komunikace žádná, potvrzení členství můžu čekat asi až na jaře, moje písemné limity pravděpodobně nebyly a do té doby nebudou akceptovány. Přitom členský příspěvek vyprší už na konci prosince.

Nechci znít jako přízemní buran, který vidí hned všechno černě a umí jen kritizovat a nadávat, ale pokud se mi opravdu nikdo neozve do konce roku, je možné vymáhat zaslané peníze z důvodu jejich impotence za tento kalendářní rok zpět?

A možná ještě podotázka, je někde dostupný seznam elektronických kontaktů (pokud vůbec existují) na ústředí, případně jednotlivé pobočky kromě P.O. Boxů?

Předem děkuju za reakce,
zoufalé chybotisky

jv64

Moderátor

Zaregistrován:
15. 5. 2009

Vytvořeno:
12. 11. 2015, 11:32

Chybotisky: netuším, na základě čeho a jako formou jste poslal členský příspěvek, standardně je to na základě složenky, jejíž útržek slouží jako doklad k prokázání členství a tedy i ke vstupu na členské aukce. Napište mě na můj mail v profilu, pokusím se Vám poradit, co konkrétně udělat.

Forpus

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2014

Vytvořeno:
12. 11. 2015, 12:55

tady pro potřebu chybotisky nebo i dalších kontakty v rámci ČNS:
http://www.numismatici.cz/cs/article/41/Kontaktni-udaje

chybotisky

Uživatel

Zaregistrován:
1. 1. 2009

Vytvořeno:
12. 11. 2015, 13:26

Forpus děkuju, moje lenost, evidentně nebylo zase až tak těžké to najít.

Zkusím se připomenout elektronickou poštou a věřím, že vše bude v pořádku.
Členský příspěvek jsem uhradil nejrychlejší a nejpohodlnější cestou, tedy bankovním převodem s příslušným variabilním symbolem.

Měl jsem zkrátka pramalé ponětí o tom, jak ČNS funguje, jinak bych vyřízení členství a přístup k aukcím během několika dní nečekal.

Forpus

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2014

Vytvořeno:
12. 11. 2015, 13:44

Ono to nebude ani tak leností, ale spíš faktem, že najít ty kontakty přímo na stránkách numismatici.cz je skoro nemožné. Alespoň já jsem se tam nikdy z hlavního menu neproklikal (možná je to i má lenost🙂 Takže jsem si pomohl googlem a je to..

Jinak pokud se Vaše členství nevyřídí zavčas tak bych se zkusil domluvit a úhradu bych si nechal převést jako členský příspěvek za rok 2016 případně třeba zaplatit jen poměrnou částku. Byl jsem ve stejné situaci a tak jsem se domluvil, aby má přihláška byla odeslaná až začátkem následujícího roku (platit celou částku za poslední dva měsíce se mi prostě nechtělo a v aukcích nebylo nic co by mně zrovna pálilo a musel to mít).

Jinak to je jako všude o lidech: neuškodí se občas připomenout a zkusit věc popostrčit. Nebo prostě napsat a poprosit o konkrétní radu ohledně konkrétní situace🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.