Moderátoři: smith
skutecne se to stale mota kolem jedne o veci, kterou ne mnozi chapou. nejde o tech par kacek za vraceni posty, vem je cert, ale o princip. o to, ze skutecne musim na tu postu jit ci dojet (a kdo tam obcas chodi a pritom i normalne pracuje, tak vi, ze si klidne pulhodky i hodku pocka a pak jeste lapne nakou chripajznu - neprehanim). jiste, mohu to vzit prilezitostne, pokud na to za nekolik tydnu nezapomenu. kazdej normalni clovek, kerej nemusi, udela vsechno proto, aby na postu chodit vubec nemusel. tedy stale to neresi jednoduchou vec: manipulativni jednani ze strany zasilajiciho. a to proste neni v poradku. chteji mi poslat katalog? v poradku, podivam se. muzou. pokud budu chtit dalsi, objednam, zaplatim. pokud dalsi nechci, delam mrtveho brouka. ale at necekaji, ze to budu posilat zpet. je to reklama. reklamu financuje odesilatel, ne jeji prijemce.
priklad jak to resit do budoucna. kazdy musi vyplnit do CNS prihlasku. na prihlasce je: mam zajem o zasilani katalogu - ANO / NE. kdo da ano, tomu muzu posilat a toho muzu upominat. na ostatni nemam zadnou paku. idealni by bylo samozrejme tyto preference na vyzadani menit (uplne idealne online). jenze to by musel existovat fungujici databazovy system (neexistuje co vim).
Přinejmenším do té přihlášky by volbu pro přijímání katalogů dát mohli, s tím by byla minimální práce sotva na 5 minut a ušetřili by pak náklady za odesílání těch katalogů. Jestli to však není spíše účel, aby získali více netušících odběratelů. Udělají na něj bubu, musíš zaplatit a tak nový člen rád zaplatí ...
Nikdo nedělá bubu
Pokud vím tak jedíný katalog s kterým musíte z důvodu velikosti na poštu je jen ČNS Praha, u ostatních můžete napsat ZPĚT a vhodit je do schránky. Ale pravda, musíte zase hledat schránku....
Jde spíš o to, že v tom maj bordel a když si po dvou letech všimnou, že minimálně 3 čísla neměly vůbec posílat, tak jen straší. Je veřejným tajemstvím, že počet odběratelů pražského katalogu klesá a nemyslím si, že tohle je správná cesta jak jejich počet opět navýšit. Mnohem efektivnější a levnější by bylo pdf vystavené třeba na stránkách ústředí.
Šenfi napsal/a:
....mnohem efektivnější a levnější by bylo pdf vystavené třeba na stránkách ústředí.
presne moje rec, souhlas
Kucera napsal/a:
...Pokud vím tak jedíný katalog s kterým musíte z důvodu velikosti na poštu je jen ČNS Praha, u ostatních můžete napsat ZPĚT a vhodit je do schránky. Ale pravda, musíte zase hledat schránku....
NEMUSITE - viz nize. ale jinak musim rici, ze:
uprimne - toto jsem treba ja vubec nevedel. A kolik lidi toto vi? No mozna jsem jedinej blbec v CR, kdo toto nepovazuje za samozrejmost a nevi to. V zivote by mne nenapadlo, ze muzu do schranky (tu vazne neni problem najit a fronty se u nich taktez netvori) jen tak bez omarkovani hodit s napisem ZPET zasilku, kterou nechci. Mozna by pro lepsi komunikaci mezi CNS a jejimi cleny bylo fajn poslat mail ci uvodni dopis a v nem dat vedet: "Hele, prijde Ti par katalogu, pokud si do CNS vstoupil kvuli aukcim, je to presne to, co potrebujes, takze to rozbal a zaplat slozenku. No a pokud Te aukce nezajimaji, tak to ani nerozbaluj a hod to do jakekoliv postovni schranky s napisem ZPET".
no zaver je jasny. je to jen a pouze o komunikaci. v tomto pripade by mel byt logicky tok informaci shora dolu, od ustredi k clenum. je jiste nelogicke, aby se kazdy clen musel zabyvat tim, co s nechtenou zasilkou etc.
nevim, kolik lidi je v CNS kvuli aukcim (uprimne by mne to i celkem zajimalo), celkem naivne si myslim, ze je to minorita, ale asi se pletu.
btw. toto si stoji za to precist: http://www.coi.cz/nevyzadane-zasilky-nyni-i-na-dobirku-nk507/
je tam jasne receno, ze zadnou povinnost neco uhrazovat nebo posilat zpet nemate, pokud jste si neco takoveho vylozene neobjednali. takze Hurley - proste jim oznam, ze meli pochopit, ze kdyz neplatis, nemas zajem. a klidne se odvolej i na tu COIku, jestli jsou neprimereni durazni (coz doufam nejsou).
pro oliver:
Mám dojem, že nevracení řeší zákon od roku 2014. Někde jsem o tom četl. Uvědomil jsem si to až nyní. Právně vzdělaný nebo někdo od fochu bude určitě vědět. Jedna pobočka klidně posílala katalog a odesílatel místo pobočkové adresy, používal své podnikatelské razítko.
Odpověď (možná) je:
http://www.coi.cz/nevyzadane-zasilky-nyni-i-na-dobirku-nk507/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.