Moderátoři: smith
Kartacek mi na tohle prijde jako moc hruby nastroj - mel bych strach z rozlomeni. A jinak ten citron bych urcite redil - hodne - kdyz jsem tim cistil ja a kys. byla moc koncentrovana, mel jsem pocit, ze se ze stribra vymyvaji i primesi - zdalo se vic porovite, ale mozna opravdu jen zdalo.
Pokud jde o tenky strizek, asi to bude problem, to je fakt🙂 Jinak jak rikam, tu citronovou stavu jsem pouzival na denar z kvalitniho stribra, kde moc primesi nebylo a jeste jsem schvalne sledoval pod lupou co se deje - z bordelu unikaly malicke bublinky a zjevne tam probihala nejaka reakce, na stribre se nic nedelo a oblasti, kde byl citron primo na stribre, vypadaji stejne jako ty, kterych se to nedotklo (akorat primo pod tim odstranenym bordelem je ta mince trochu zasla, ale s tim asi uz nic neudelam).
Takove jakoby porovite denary z 1. poloviny 3. stoleti uz jsem taky videl, na aukci Dukatu byla cela skupina, vypadaly dost hnusne a vzhledem k tomu, ze tam se jednalo o mene kvalitni stribro s velkym pomerem primesi, tipl bych si, ze to byl opravdu nasledek nevhodneho chemickeho cisteni.
Než kyselina citronová mi příjde vhodnější opět chelaton,osobně jsem s ním při čištění mincí nejspokojenější.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.