Moderátoři: smith
Zaregistrován
12. 2. 2010
OK, já se už lek.....😉
Zaregistrován
9. 3. 2010
sEmprE napsal/a:
...Ale chtěl bych trošku lesku no, ale toho asi stejně nedocílím ničím co ?
No ak ich chcete ponúkať ako vianočné ozdoby, tak určite pomôže Sidol.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Kdysi jsem byl svědkem, jak jeden amatér dostal německé tolary s oušky, které ustříhal, samozřejmě i s kusem mincovního pole a mince na hadrovém kotouči vyleštil. Samozřejmě detaily zahladil, ale mince se opravdu leskly. Po nějakém čase, když stříbro zčernalo, svůj postup zopakoval. Když to viděl jeden starý sběratel, myslel jsem, že ho trefí šlak.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
12. 2. 2010
¨
😁
Zaregistrován
4. 10. 2010
V aukčních katalozích se občas objevuje v popisu mince termín "hlazeno v ploše" - co to znamená, je to plocha vzniklá po agresivním čištění až vznikne vyhlazené místo ?
Zaregistrován
6. 11. 2008
zahlazené škrábance nebo grafity apod.(vlastně nejčastěji odleštěné)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
21. 11. 2011
Tri poznamky k cisteni z vlastni zkusenosti, co me napadly, jak to tu ctu:
zminovali jste tu cisteni medaku pomoci spenatu. Zkousel jsem to, ale vysledky spatne. Zkusil jsem s nekolika ruznymi mincemi a skoro na vsech nakonec odpadala patina.
na cisteni minci pouzivam nejjemnejsi kartacek na zuby Curaprox. Ty se prodavaji podle poctu stetin a ten s nejvice stetinami (ted si nejsem jist to cislo, ale to si prectete na krabicce) je tedy nejhistsi a i nejmekci. Nevim, jak na mikroskopicke urovni, ale na levnejsi stribrne mince jej pouzivam a zatim jsem si nevsim nikdy poskozeni. Nevyhodou je, ze za nej date nekolikanasobne vice nez za obycejny kartacek
medene mince namacim do destilky a cistim kartackem. Velmi jemne. Nicmene nektere druhy patiny mohou se poskodit i tak. Ale i presto je to asi nejsetrnejsi zpusob cisteni medaku, zkousel jsem ruznou chemii, ale ta vetsinou dopadne hure.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ja ted mensi necistoty odstranuju ultrazvukovou cistickou s regulaci vykonu, vysledky jsou stejne jako u cisteni kartackem a vodou, ale je to behem par minut a ne hodin a jeste bez namahy.
Na vetsi kusy usazenin a jineho bordelu je bohuzel nutne pouzit bambusova paratka apod.
Temito zpusoby se mi jeste nikdy nepovedlo poskodit medene/bronzove mince s patinou, coz se o pouziti chemie (i relativne mirne) rict neda.
Ten spenat je tedy napad za vsechny prachy (u nekterych minci doslova). Diky za prozkoumani slepe ulicky🙂
Zaregistrován
25. 8. 2011
Chtěl jsem se zeptat, jaký druh patiny je na tomto běžném krejcaru. Není to ta špatná - zelená? Ptám se proto, abych věděl, jestli ho mám čistit nebo ne. Co myslíte?
Obrázky:
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek
Zaregistrován
22. 7. 2011
Nic s mincí nedělejte. Na těchto ražbách je nejcennější červený odstín mědi, ale původní, tedy neznamená to, že z mince dodatečně odstraníte například čokoládovou patinu, která patří k nejběžnější.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.