Moderátoři: smith
Zaregistrován
29. 8. 2007
zdravím, mám menší problém s čistením. Neviete ako sa zbaviť tej škvrny pri korune a na krídle orla? Nejak na to nič nezaberá.
[
Zaregistrován
15. 7. 2007
Kolik je v tom stribra? Pokud dost, zkus opatrne povarit v roztoku s jedlou sodou. Do toho roztoku dej zaroven soucasnej padesatak😉 (nebo starou hlinikovou lzici). Nebo to jsi uz zkousel?
Zaregistrován
29. 8. 2007
no dost asi nie... 500/1000, variť som to este neskúšal, hoci som uvažoval
Zaregistrován
29. 8. 2007
a hlavne tú desaťkopejku by som nerád zničil, lebo je v stave prakticky 0/0
Zaregistrován
4. 6. 2007
a nieje to 20 kopejka?
Zaregistrován
29. 8. 2007
to je ta vacsia, ta je tak 1/1, ta mensia je desinka 0/0
Zaregistrován
15. 7. 2007
Pokud chces hodne opatrne a zalezi ti na ni, zkus v prvni fazi ultrazvukovou lazen (vsiml jsem si, ze mezi vroubkama je stejne jeste bordel). Staci se domluvit v nejakym klenotnictvi (napln jen voda a mydlo).
Pises, ze jsi zkusil vsechno... muzes upresnit co presne?
Zaregistrován
29. 8. 2007
no zatial som skusal zubnu pastu, mydlo a nejake tie cistidla na kovy ako vatu a silichrom co mam doma este prastary
Zaregistrován
7. 6. 2007
Zkus cca 10-15% roztok kys. citronové - jedná se o běžný potravinářský konzervační přípravek. Nebo 10% roztok Chelaton 3 - tyto roztoky působí delší dobu i několik dní. Roztok postupně modrá nebo zelená, ale není to důvod k obavám. Je nutné mince pravidelně kontrolovat!
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Zaregistrován
23. 6. 2007
V jednom pořadu pro děti na ČT dělali asi před čtvrt rokem zajímavý pokus se stříbrnou lžící. Vlažná voda, do ní kypřící prášek do pečiva a kus alobalu. Nezkoušel jsem to, ale je to na podobném principu, jako jedlá soda a hliníková mince. Určitě bych to ale nejdřív zkoušel na nějaké pokusné minci a určitě bych dělal každou minci zvlášť.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.