Moderátoři: smith
Zaregistrován
12. 1. 2010
A vybalil jsi to z igelitoveho sacku?😉
Zaregistrován
1. 10. 2008
Zajdi do drogerie a řekni tam nějaké milé paní, že potřebuješ vyčistit stříbrný řetízek a ona ti dá čistič stříbra "styl" (22,-) Na běžné ročníky v tvém stavu to uplně stačí!!!!!
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Zaregistrován
21. 3. 2010
Ona to je ale vrstva, která jako by chránila minci před poškrábáním😐
Zaregistrován
30. 5. 2009
WaluigiCZ. A není ta mince konzervována? Na konzervaci někdo používá vosk = na minci nastrouhá trošičku vosku a potom tak dlouho tře mezi prsty než se veškerý vosk "roztopí" a stejnoměrně pokryje povrch mince.
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
21. 3. 2010
Jo, možná to bude jen vosk. Z fota nejspíš nic neuvidíte, vrstva je průhledná, takže bude mince na fotu působit normálně😉
Zaregistrován
14. 9. 2008
Mel bych takovy obecny dotaz pro sberatele minci - jak se divate na cisteni hodne starych minci?
Uvedu konketni priklad - dostal se mi do ruky krasny exemplar Prazskeho grose. Ukazoval jsem ho dvema sberatelum, z nichz jeden byl pohorsen tim, ze je mince cistena. Druhy sberatel naopak rikal, ze je krasne vycistena a ze ji to prospelo. Ja osobne souhlasim spise s druhym nazorem ... jak to resite u svych sbirkovych kusu - cistite nebo nechavate tak?
Zaregistrován
6. 11. 2008
ono je vyčistit a vyčistit...😉
(chce to posuzovat případ od případu, přistupovat k tomu s citem a hlavně se to musí umět !!!)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2008
Vezměme minci starou 2500 let. Počítáme-li
25 let na jednu generaci, mohlo jí snadno vlastnit
100 sběratelů. A každý z nich by se rozhodl si jí pěkně vyčistit. Jak by asi dnes taková mince vypadala?
Už jsem to tu jednou psal ale nevadí.
Mince v našich sbírkách nám nepatří, pouze je opatrujeme pro příštího sběratele.
Nečistit👿 Nečistit👿 Nečistit👿
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.