Zaregistrován
7. 11. 2011
Prosím o upřesnění mince. Je to snad - 1 cash, dynastie Qing, období Qian Long tong bao 1736-95 ? Mincovna by se dala určit? Děkuju moc za info...
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
fotka nic moc, ale snad ministerstvo financí...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
7. 11. 2011
Děkuju za rychlou odpověď...
Zaregistrován
12. 6. 2012
wuttke napsal/a:
Jelikoz letos neni znamo jestli Cina neskonci s razbou 1 fen minci, mne napadla jedno otazka jestli existuje jeste nejaka mince, platna a porad se jeste razi, bez zmeny designu, dele nez u teto male hlinikove mincicky. 1 fen se razi uz od roku 1955, az na 4 prestavky, a podoba mince se za celou tu dobu nezmenila.
je to sice jen 56 let, ale u eurozony, a postsovetu neexistujou mince starsi 20 let, tak se ptam jestli ve svete jsou nejake mince starsi a s nezmenenou podobou se porad razi?
Ty Maria tereziánský tolary, nebo co, se už nerazí?
Zaregistrován
21. 7. 2007
wuttke napsal/a:
Jelikoz letos neni znamo jestli Cina neskonci s razbou 1 fen minci, mne napadla jedno otazka jestli existuje jeste nejaka mince, platna a porad se jeste razi, bez zmeny designu, dele nez u teto male hlinikove mincicky. 1 fen se razi uz od roku 1955, az na 4 prestavky, a podoba mince se za celou tu dobu nezmenila.
je to sice jen 56 let, ale u eurozony, a postsovetu neexistujou mince starsi 20 let, tak se ptam jestli ve svete jsou nejake mince starsi a s nezmenenou podobou se porad razi?
Napadá mě americký desetník, ten se tuším měnil naposledy po II. sv. válce.
Zaregistrován
9. 12. 2012
Dobrý den, mám k prodeji čínský dolar 1912 Li Yuang-Hung bez čepice. http://jardaspit.rajce.idnes.cz/1912_Li_Yuang-hung/
Na internetu jsem hledal hodnotu mince a zjistil, že existuje spousta padělků, ale originál je velice hodnotný (hlavně v zahraničí). Dle zahraničních for a původu mince (v rodině je v držení minimálně 40 let) jsem přesvědčen, že se jedná o originál. Poradíte mi, prosím, jak ji nejlépe zpeněžit? Popř. kdyby měl někdo zájem - můj email je jardaspit@seznam.cz
Předem děkuji za odpovědi
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
Dá-li se dle fotky soudit vypadá pravě. Zachovalost mince je ale už trochu horší (a cenu dělá zejména kvalita!). Je také otázka, co si představujete pod výrazem "velice hodnotný". Mince patří k těm, co se ukazují relativně častěji, i když není z těch úplně nejběžnějších. Jen pro srovnání vzácnosti(ne ceny) byl u běžného čínského dolaru v katalogu z roku 2009 záznam od 13 do 50 USD, tento z fotky je tam oceněn od 50 do 600 USD dle zachovalosti. Opravdu vzácná mince má záznam ještě mnohem vyšší.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Pokud si zvětším obrázky, tak zachovalost mince je bohužel dobře vidět...
Je to tedy spíše o požadované ceně. 😐
Obrázky:
Zaregistrován
9. 12. 2012
na foto to vypadá strašně, ale ve srovnání se zakončenými zahraničními aukcemi za desetiticíce kč mi přijde krásná🙂 Jakou představu byste prosím měl o hodnotě? Děkuji
Zaregistrován
6. 11. 2008
Na desetitisíce rychle zapomeňte. Navíc výrazné poškrábání mince je realitou, to není fotkou...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.