Zaregistrován
6. 11. 2008
Je ale spousta mincí Vietnamu, co zde neurčíš... 😐
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
28. 2. 2009
napsal/a:
Je ale spousta mincí Vietnamu, co zde neurčíš... 😐
Toto je iba pre mince typu cash. Alebo aj to je nekompletne? Mas nejaky priklad? Dik.
P.S. Nie som expert na vietnamske mince, ale zaujima ma to
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Zaregistrován
6. 11. 2008
Na Vietnam není pro začátek špatný Mitchiner(bohužel u nás ne moc běžný) nebo v prosinci jsem si koupil toto vydané v Singapore(mince oficiálních vydání cca 350stran v barvě):
[
Zaregistrován
28. 2. 2009
Toho Barkera mam, krasna kniha! A nie je ani draha ($50). Cakam, kedy vyjde druha cast, mam doma dost neoficialnych minci, ktore by mali byt az v tej druhej casti.
Mitchinera zvazok 1 a 3 som objednaval prave minuly tyzden z UK (kedze libra klesla tak to nebolo az take hrozne, ale stale cca 240 libier). Cakam, ze niekedy tento tyzden dojde, tak skusim porovnat.
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
6. 11. 2008
Mitchinera z roku 1979 mám doma v kopii a mimo několika kusů jsem tam určil skoro všechna neoficiální vydání. Doma mám ze starého Vietnamu jen asi 70 druhů(cíleně jej nekupuji a nesbírám) co mi přišlo pod ruku s Čínou kterou s Tibetem sbírám. 🙂
Zaregistrován
28. 2. 2009
Tak to ja mam toho z Vietnamu podstatne menej, povedal by som max. 50-60 kuskov, a typov max. 10-15. Ale ja tiez Vietnam zatial nezbieram, ani Cinu (z Ciny mam toho viac), mam to len zo zvedavosti😉
Pre urcovanie vietnamskych minci pouzivam vzdy ako prvy ten instant identifier na webe a az potom pozriem Barkera, ked uz viem kde mam hladat.
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
6. 11. 2008
Zatím se Vietnam i Čína ještě sbírat dá, otázkou zůstává jak to bude ještě dlouho, než v Asie začne mince sbírat širší okruh lidí a ceny půjdou nahohu, což u vzácných nebo moderních čínských mincí je znát už nyní.
Taky toho z Číny(cash do roku 1912) nemám moc, z mnoha tisíc druhů jen asi 350-400 různých a pořád si sem tan něco koupím...😉
Zaregistrován
6. 11. 2008
Kdo máte zájem, tak na aukro jsem dal dost mincí staré Číny většinou od "lidových" 65Kč kus😉
Zaregistrován
28. 2. 2009
Takze Mitchiner mi dosiel, este som nemal cas podrobnejsie studovat, ale podla zbezneho pohladu nelutujem investiciu. Jeden z najlepsie prepracovanych katalogov, aky som drzal v ruke. Este keby vysiel reprint druheho zvazku, aby som to mal kompletne.
CORPUS NUMMORUM
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.