Zaregistrován
16. 11. 2014
............moc dík za info,to víte ja Japan ani Chinu nesbírám a myslel sem že je to japonská známka....tedy china a stou cenou ste mě překvapil,nechtel bych kamaráda ošidit,ale fakt je že o tu obálku dosti stál,a to mě překvapilo !!😆
Zaregistrován
17. 2. 2016
Dobrý den, dopis před revolucí v Číně, banky Duyun Guizhou China Bank. Potřebuji pomoc s původem Hong Kong nebo Taiwan.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 12. 2015
Podle toho "slunicka" uprostred nahore bych si tipnul Taiwan
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Dýky, sluníčka? Gratuluji k Hradčanskému kříži.
S Čínou jsem si naběhl, je pracný přečíst Čínský dopis před revolucí je psán tradiční čínštinou a po revoluci se v Číně používá mandarinština - ta je zjednodušená. Zatím mám jen část přeložený.
Duyun – Město Duyn
ZhongGuo – Země Středu = Čína
Yinhang – Banka
Jian – Dopis ale Jian může být i pečeť, cejch, razítko.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 2. 2016
Dobrý den, koupil jsem přes eBay v Asii dopis a po jeho obdržení jsem zjistil že dopis je včetně obsahu (sedm oboustranně popsaných A4 ). Dopis je poslán v roce 1956 a nevím, zda se používali na dopisech příchozí razítka.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 2. 2016
Pořád mám problém, jak a u jakých zásilek pošta používala doruční razítka. U předchozího dopisu mám podezření, že dopis není doručen. Je taková situace možná?
Zaregistrován
12. 6. 2012
Není to ani cenné psaní, ani rekomando, ani jiná důležitá zapsaná zásilka, tak k čemu příchozí razítko?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.