Zaregistrován
21. 10. 2012
Chcem sa spýtať odborníkov na túto známku, nenašiel som ju v žiadnom katalógu 😞
Ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
13. 8. 2012
Odborník nejsem,ale tipoval bych lokální vydání. Ta jsou poměrně dost častokrát neúřední a proto je vydavatelé katalogů většinou vynechávají...
Zaregistrován
23. 10. 2010
Je to nějaká provincie, spíš než neoficiální lokál. vydání, ale taky se mi to nepodařilo najít,, no aby se taky čert vyznal v tom rozsypanym čaji...
Zaregistrován
21. 7. 2007
Tak jsem se zeptal pana domácího, který mi řekl něco v tom smyslu, že přetisk znamená potvrzení vkladu nebo dání k dispozici, tedy jde o spořitelní známku.
Dalšími spletitými cestičkami přes sběratele známkových zemí jsem získal informaci, která mi toto potvrdila, tedy že se jedná o "celkem běžný přetisk pro spořitelní známky z roku 1934". Takže nejde o poštovní známku, proto není tento přetisk v katalogu poštovních známek uveden.
Zaregistrován
24. 6. 2010
Zdravím všechny a jsem rád, že mohu pomoci, alespoň si to myslím..
Čínu sbírám asi patnáct let a tohle je lokální vydání, konkrétně pro provincii MANDŽUSKO.
Pro všechny, stavím svůj online katalog, kde bude i Čína a to i v barvě...www.tomfijala.cz
Zaregistrován
21. 7. 2007
Já nevím, školy nemám, ale přetisk pro Mandžusko by měl mít trochu jiný tvar:
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2010
tak tak, já tedy čínu taky nesbírám a čínsky neumím, ale u mnoha provincií jsou shodné 2 zobrazené znaky - první a poslední, ale ty prostřední 3 jsou vždy jiné, stejně jako na horní fotce...?
Zaregistrován
24. 6. 2010
Abychom se nedohadovali, přílohou přikládám pár exemplářů, které jsou určitě přetisky pro MANŽUSKO, jak říká Jaa-chym, tak u mnoha provincií jsou shodné 2 zobrazené znaky - první a poslední, ale ty prostřední 3 jsou vždy jiné.
Obrázků dávám pár..
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
dost děsná argumentace
pokud ty znaky neumíš číst, tak se raději o katalog přetisků a lokálů nesnaž...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
23. 10. 2010
no právě Arino, předpokládám, že ten první a poslední znak je cosi obecného (jako známka, oblast, výplatní nebo cokoli) a těmi prostředními se to liší - všimni si, že tebou předložené známky mandžuska ty horní dvě, jsou shodné s přetiskem, který vložil dejvy. ale zcela rozdílné proti dotazované známce.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.