Zaregistrován
11. 3. 2007
Mám chybotisk československé známky č. 2799, vydane ke 45. výročí zničení Lidic. Ve spodní části známky chybí ve srovnání s katalogem a běžnou známkou červený nápis "45. výročí zničení Lidic". Již jsem se několikrát pokoušel na tuto skutečnost upozornit na různých filatelistických fórech, ale bezvýsledně. Zatím jsem o tom v žádném katalogu nenašel ani zmínku. Tak se pokouším o informaci touhle formou. Děkuji za případné odpovědi.
Zaregistrován
10. 3. 2007
ak mas foto posli na el_ghost@azet.sk dakujem:)
Zaregistrován
11. 3. 2007
Momentálně bohužel foto nemám.
Zaregistrován
9. 11. 2006
Ve spec. katalozich CSR II. tento asi pouze jen nedotisk nebo desk. vada (chybotisk je dost silne slovo) uvedena neni.
Nejde jen o podobnou znamku c. 2800? Nebo o posuv tisku (obrazu znamky) smerem dolu?
Takoveto ruzne vady se (po letech) nelezaji i dnes a jejich cena jde i do tisicu.
Chtelo by to foto..
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Zaregistrován
11. 3. 2007
Pro kolegu "elle". Pokud mi sdělíte svoji adresu, pokusím se Vám foto poslat, i když není moc povedené, ale to hlavní je na něm vidět.
Zaregistrován
9. 11. 2006
Diky za poslani. Fotky sice nic moc, ale opravdu to vypada na vynechany tisk toho dolniho cerveneho textu (na pouhy nedotisk to nevypada)
Jsou v tech mistech aspon nejake stopy po te cervene barve??
Jeste by to mozna chtelo nahlednout do nejakeho nejnovejsiho specializovaneho katalogu CSR II. (napr. v nejake filatelisticke prodejne), jestli tam uz nahodou neni tento vynech. tisk(?) uveden. Ja sice vlastnim nekolik katalogu CSR II, ale ne ty uplne nejnovejsi, a tam o teto vade neni nikde ani zminka.
Pokud by nebyl uveden ani v tech poslednich (specializovanych) katalozich, tak tu znamku doporucuju kvalitne nafotit a obrazky poslat na email filat. PROFIL - ti vydavaji katalogy, poradaji aukce a pod.. Nebo je (po dohode) osobne navstivit.
Pokud by to byl novy objev, tak by ho popsali ve vsech budoucich katalozich a jiste by vam i rekli, kolik je jeho pribl. cena - resp. za kolik by se v pripadne aukci mohl prodat..
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Zaregistrován
16. 2. 2009
Kdysi jsem vedl debatu s panem Aksamitem kvůli tzv.polohovým typům vznikajících při soutisku hlubokotisku s ocelotiskem.Vedl jsem na to statistiku,mělo to jít dokonce do Filatelie.Celá debata pak zkouzla do úrovně
co je typ a pak ze strany pana Aksamita vyšuměla,když jsem po něm chtěl ty kýble známek,abych si s t´m mohl hrát.Takže teď trochu Ti pomůžu.Pokud máš čas a hlavně i jinou známku,kde víš natuty,že toto je nulová poloha,t.j.bez jak˝hokoliv posunu,tak si změř ten tvůj posun.Pak si vem čtverečkovaný papír a po 0,25 mm ale v nějakém měřítku si nakresli kříž,s tím že začínáš to označovat podle osy souměrnosti.Dolů 1,vlevo 2,nahoru 3,vpravo 4.Tohle je základní rozptyl.V těchto polohách se i při současné počítačové sazbě
vyskytuje cca 58 % veškerého nákladu známky.Cena známky je krát 2.Pak získáš rohy.Pravý dolní je 5,Levý horní 6,pravý horní 7,levý dolní 8.V těchto posunechje cca 30 % nákladu.Cena známky x 4.Pak už máš posuny o 0,5 mm nahoru,dolů,doleva,doprava.Označení 9 až 12.CCa 12 % nákladu.Cena krát 8.Pak jsou posuny o 0,25 mm a současně o 0,5 mm.Těch je 8.Cena x 16.Pak jsou 4 rohy.Cca 4 % nákladu.Cena krát 32.
A pokračuješ dál,až se dostaneš k tvýmu rozměru posunu.Cena Ti vychází v bodech.Kolik ti dá kdo za bod Ti pak ukáže už jen aukce.Toť má rada.
Zaregistrován
6. 11. 2008
reakce po 2 LETECH !!!!!!!!!!!!!!!
Používat raději trochu hlavu.......
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2009
Nezáleží kdy,ale zda vůbec někdo je vůbec ochotný odpovědět.Na mnohé věci též dosud neznám odpověď a to trávím na internetu hodiny.ten dotaz zní.Kam se přesunulo mých 45 alb známek ČSR I A Německé říše.Značka Skrblík.Pak pochopíš.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Zima byla letos často chladná a bezdomovci se potřebovali ohřát....již netřeba ten brak hledat 😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.