Zaregistrován
6. 8. 2020
Zdravím, jaký máte názor na tento úkaz? "Deformovaná" nula ve vodoznaku. Případně jakou byste odhadli hodnotu ( stav 0 až 1 ) ? Abych dodržel pravidla fóra, nevkládám odkaz, ani adresu jiného webu, ale pouze název a fotku. Doufám, že je to takto v pořádku.
Obrázky:
Zaregistrován
11. 10. 2009
Zdravím. Cena nominálu. Nic zvláštního to není..
Zaregistrován
6. 8. 2020
pepechamik: Pletu se když řeknu, že "nic zvláštního" nerovná se "nic neobvyklého" ?
Zaregistrován
11. 10. 2009
Ano. Nic neobvyklého.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Neviem, či je to zvláštne alebo neobvyklé, lebo chýba akýkoľvek "výskum" výskytu takejto deformovanej vodotlače. Ale do zbierky by som si to aj tak nezaradil. O chybotlači mám svoju predstavu. Napríklad, že ju netreba hľadať lupou pod lampou...
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
26. 11. 2019
Plně souhlasím s Fidzi, to už je jako u filatelistů. Ale u vodoznaku se nejedná o chybotisk, protože vodoznaková výztuž se netiskne. V tomto případě se jedná pouze o odchylku při výrobě papíru. Proto to není podle mne nic vzácného a nemá to žádnou velkou cenu. Už je to na aukru, tak uvidíme, jestli o to někdo projeví zájem. Bohužel díky mediím každý , kdo si vytáhne pár bankovek z automatu, tak si myslí, že nachází rarity a jak na tom vydělá.Také díky tomu vidíme, jak je Aukro těmito " chybotisky" zaplevelené.
Zaregistrován
6. 8. 2020
Fidzi: Tak na postřehnutí této odchylky ve vodotisku byste nepotřeboval lupu. Jde vidět doslova z dálky. Co se týče toho rozpití, tak to je sekundární zajímavost.
Zaregistrován
6. 8. 2020
pavel 1045: Jestli to chápu správně, tak například bankovka, která bude vytištěná na jiný papír, než ostatní běžné bankovky, taky nebude mít žádnou hodnotu, protože to není tisková chyba, ale chyba papíru podobně jako tato odchylka při výrobě papíru?
Zaregistrován
24. 2. 2009
Nehledejte pořád nějakou seznaci. Jestli si myslíte, že je to rarita tak si ji schovejte, nebo zkuste nabídnout třeba na aukru a uvidíte sám.
Zaregistrován
6. 8. 2020
Díky za názory, pánové. Já teprve začínám, ale jestli jsem to správně pochopil, tak mi tady jinými slovy říkáte, že jste tuto odchylku nikdy neviděli, přesto není vzácná. Pokud teda bude Palackému ve vodoznaku chybět celé jedno oko, taky to nebude nic vzácného, protože to není tisková chyba a protože se nikdo nezabýval výzkumem výskytu té odchylky? Budu pokračovat dál ve výběru z automatu a za nějaký čas určitě přijdu s další fotkou, pokud ot nebude vadit. Hezký start do nového týdne
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.