Zaregistrován
28. 10. 2015
Já už psal do i Kremnice, zatím bez odezvy.Nejsem si jistý zda-li takové info.vubec pusti.
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
25. 7. 2006
barbar: Pokud by naklady u techto oblibenych medaili byly znamy, urcite uz by byly nekde zverejnene. Po 90 letech asi tezko zjistime neco noveho.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
23. 11. 2015
Tiež KMB..
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Mám aj 1 cent,ale je to to isté ako vyššie.Takže ani nedávam.Fungovalo to len na minciach z roku 2002.
Dnes sa opýtam na túto mincu,resp.na to,čo sa s ňou stalo.Možno je to nejaké náhodné poškodenie,ale mne to pripomína otlačky (časti) troch hviezdičiek z mince.Ale ako by sa to mohlo stať,tak to teda skutočne netuším.Fotku celej mince nemám,ale pokiaľ viem,zbytok bol OK.Niekde je,ale musel by som hľadať.
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ešte túto variantu dátumu (veľký/malý) na rakúskom jednocente.Už som to sem niekde dával.Rozdielne sú aj reverzy..Tu ma na tom fascinuje to,že je to výtvor z roku 2014 (nie 1714,alebo skôr 😋),technológie sú vyspelé,"nerazia" to analfabeti písmenko po písmenku pri sviečkach ,po litri (2-3) vína,na kolene a predsa sa podarí.Nejde o mincu z nejakej sady,s vedomým rozdielom,kvôli zberateľskej zaujímavosti..Je to omyl..Náklad v r.2014 bol obrovský,banka pripúšťa výskyt niečo pod 10%,myslím.Takže ich je veľa.Milióny,aj keď min. polovica už asi zhrdzavela.Na nehodnote mince to nič nemení,ale ja si myslím,že by sa to nemalo stávať.A mám takéto záležitosti rád.😉
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Aj takéto.Usoplený,uslintaný maco.😋
Nemá to tam čo robiť.
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
Zaregistrován
23. 11. 2015
A čo to vlastne je to prasknuté razidlo? Trhlina, to je jasné.Prečo vznikla? Koľko to vydrží? Vyrazia sa tisíce mincí, alebo sa to pomerne rýchlo celé rozpadne..? Je to z tvrdého materiálu, prečo sa to stane? Zrejme nekvalitne vyrobené, občas sa to stáva..Tak? Alebo sú razidlá z čokolády...🙄 V Belgicku s tým majú skúsenosti.😋
-s-
Zaregistrován
23. 11. 2015
Čokoláda z Belgicka..
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
A ešte na dobrú noc..🙂
Mám toho viac a viac a viac..🙂
-s-
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.