Zaregistrován
25. 7. 2006
Zaregistrován
2. 10. 2023
Prosím řekne mi nekdo svůj názor zda se jedná o běžnou minci předem děkuji za radu .
Obrázky:
Zaregistrován
9. 12. 2023
Ahojte. Rád by som sa tu poradil s niekym. Vôbec sa tomu nevenujem, občas ako taxikár skontrolujem mince, lebo viem že chyboražby sa zvyknú predávať draho.
Lenže neviem kde to predať ani koľko pýtať. Co si myslite o tom, keď 6 z 12 hviezd sú nesprávne? Nemali by zasahovať do toho vnútorného kruhu, no nie?
Obrázky:
Zaregistrován
9. 12. 2023
Mám ešte jednu s ktorou by som si rad nechal poradiť. Je to chyboražba ak má na prednej strane na vrchu smerom od Fínska k nule je vidieť ryha v v rovnakom zakriveni ako minca, a potom na zadnej strane má tá tvár akoby pomarančovu kožu, neviem ako to nazvať a ci to nie sú len poškodenia časom. A posledná vec, prvá hviezda vpravo od roku 1999 ma pravú dolnú nožičku useknutu. Ďakujem za váš názor.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
Muj nazor:
Portugalsko nezajimave, pochybuji, ze by nekdo za tuto minci dal vic nez nominal.
Belgie: spatne foto, skrabnuti je poskozeni zpusobene balickou minci, druha strana poskozena obehem, tedy zadna chyborazba.
Obecne u euro minci jsou chyborazby (napr. ruzne "nalitky") velmi caste, vetsinou ale prodejne jen lehce nad nominalni hodnotou.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
9. 12. 2023
Ďakujem veľmi pekne za informácie. Aspoň viem ze sa nemusím toľko vzrusovat okolo tých mincí🙂
Zaregistrován
2. 8. 2014
ahoj mam tu dve mince csr 10h 1956 R a 1958 RR
jedna sa o chyborazby? niekde je material naviac a niekde chyba hlavne ta 1956 je divoka
dakujem
Obrázky:
dady2@centrum.sk
Zaregistrován
25. 7. 2006
dady: Typicka koroze hlinikovych minci z tohoto obdobi.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
2. 8. 2014
mam ich stovky ale taky extrem vidim prvykrat, ale nevadi vedel by niekto aj ocenit?
dady2@centrum.sk
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.