Zaregistrován
12. 3. 2023
Dékuji za informace.
Zaregistrován
6. 8. 2020
Zdravím vás, chtěl bych poprosit o vaše názory na dvě mince, viz obrázky dále. Vzhledem k absenci patiny ve vrypu v ploše desetikoruny bych řekl, že vryp vzniknul až v oběhu. Ale jak to že má tak čisté okraje a okolí je bez vyhrnutého materiálu? Jak to mohlo vzniknout, nevíte? Pětikoruna - podobný případ - ale u té bych se příkláněl ke vzniku vrypu před ražbou, tudíž zmetkovité minci (chyboražbě). Co vy na to?
Zaregistrován
6. 8. 2020
Obrázky k dotazu
Obrázky:
Zaregistrován
2. 10. 2023
Dobrý večer chtěla bych vás poprosit jestli by jste mi neporadili ohledně této 2 new pence Elizabeth z roku 1977 zajímalo by mě zda ta 2 je v poradku a celkove zda je tato mince něčím zajímavá předem děkuji za všechny odpovedi
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
Co ma byt na dvojce?
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
6. 8. 2020
Zaregistrován
25. 7. 2006
Ano, toho uhozu jsem si vsiml. Nebo nalitek nahore? I kdyby to byla chyborazba, je to zcela nepatrne a sberatelsky nezajimave.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
31. 10. 2023
Dobrý den dostala se ke mně tato 50 kč rok 2014 ale ten datum je neúplně řažený tak jsem pátral jestli to je chybotisk což jsem si zde potvrdil ale zajímalo by mě jestli se jedná o častou minci s touto vadou nebo jen náhodný nález v malém množství. Děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
16. 3. 2017
Omlouvám se, ale chybotisk to rozhodně nebude, mince se razí.
Jedná se o celkem častou vadu ražby současných mincí v oběhu.
Přeji pěkný večer
Díky, za každý nový přírůstek do chyboražeb
Zaregistrován
3. 11. 2023
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se jedná o chyboražbu. Děkuji
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.