Na upnutí do soustruhu stačí jednoduchý přípravek vysoustružený z kovu. Jedna část bude plochá a její průměr bude zhruba o 3 mm menší než je mince a z ní bude vybíhat dostatečně dlouhá stopka, která se upne do hlavy soustruhu. Mince se na přípravek nalepí hrubárenským voskem, a možná by stačil i parafín. Jediné co bude trošku problém, je při lepení je pohlídat středovou osu. Potom lze rýhovat hranu naprosto bez problémů. S hrubárenským voskem jsme na přípravky lepili mnohem těžší kusy kovu nebo skla určeného k obrábění. Potřebujete na to pouze plotýnkový elektrický vařič a malý kousek h. vosku.
Adalbert
To by jeden nerekl, co jedna mince zpusobi za rozruch ☺️
Hele, ja na ni fakt narazil nahodou, kdyz jsem se prohraboval staryma vecma. Tenkrat jsem si myslel, ze se nejak poskodila pri razbe. Ale to je fuk, me zajimaji hodinky a stary auticka a vim, ze obcas vykoukne neco neobvykleho. A tak jsem ji sem prsknul, jakoze co kdyby. Pisete tady, ze ucni to nebyli, ze to musel byt nekdo zkusenejsi. A ze to udelal naradim, ktery ani neznam. Ale rikam si zase, proc by to nekdo delal? Jako ze jsem zamestnanej v dilne a jen tak z prdele me napadne upravit si petikorunu. Jen tak. Povenuju tomu nesmyslu nejakej cas z pracovni doby. A pak tu vylepsenou petikacku hodim do automatu na kafe. Jen tak. Asi jsem divnej, ale me by nikdy takova chujovina nenapadla ani ve snu ☺️☺️
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.