No tedy díky :-) Mně se samosebou mince líbí, tím železem na váhu jsem samosebou myslel nadsázku a respekt ve srovnání s většinou zde vystavovaných koleček, co jsem tak koukal. (Z posledních jsou třeba krásné Tovyho Carus i Tacitus - musí dělat radost).
Ale snažím se pochopitelně o jakýs takýs kompromis pěkného ksichtíku a čitelného opisu. Až Á4 rámeček naplním, plánuju stop, i když jsem si vědom, že s jídlem roste chuť :-)
Beru to jakési (momentální) vyvrcholení mnohaletého obdivu ke starověké a řecko-římské antické kultuře.
Ten Philippus Arabs mi přijde hodně podezřelý - divný portrét, divný povrch a mince nevykazuje známky typické pro dobovou ražbu.
A u té Julie Mamaey u tohoto stavu nepoznám jestli je jen odlitá a "ošetřená" nebo tak strašlivě zkorodovaná.. ale ono to vlastně bude jedno 😋
Jinak konstantinovci celkem slušní🙂
Hmm to jsem asi nechtěl slyšet😞 Mám tomu rozumět tak, že v těchto dvou vidíte tak na 50% falza???
Philipa mám z numismatiky Štěpána Hadyny v Brně, zdálo se mi to tam seriózní, i tady na fóru byly na tento krámek dobré reference. Julia Mamaea je od jedné zdejší známé sběratelky antiky (no nejvýraznější je tu asi jen jedna🙂) a psala, že ji "ošetřovala", ale tady bych se opravdu nebál, spíš mi vrtá hlavou ten Philip😞
Každopádně děkuji za názor!
No u Philippa Arabse bych podle aversu řekl i více. Ale nemůžu vyloučit, že je to kombinace netypické ražby, špatného stavu a špatného dojmu z fotky, chtělo by to vyfotit detaily a taky hranu.
Ta Julie je v takovém stavu, že nebude o moc dražší než je cena kovu, takže tam je to fakt jedno.. je úplně možné že to jen bylo v hodně agresivním prostředí a pak to ještě někdo dorazil tím, že to hodil do kyseliny🙂
Dobrá, zatím díky, výhledově se pokusím vyfotit i hranu (na pohled se mi zdá stejná jako u ostatních) a poprosím znovu o názor. Ale o tom potom 😉
Tak ta Julia Mamaea, pokud jde o tu první fotku, nebyla v žádném případě čištěna v kyselině a v žádném případě to není lité falzum!!! Cena kovu určitě ne, fotka ji dost ubrala nebo si alespoň myslím že ve skutečnosti je hezčí, pravost samozřejmě zaručuji. Bohužel jsem musela dočistit zbytky staré patiny a však nejsem hloupá, abych mince s nižší ryzostí házela do kyseliny!👿
Korunko klidek...Tenzor prehanel ze spatne fotky...
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.