Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

navry

Uživatel

Zaregistrován:
2. 1. 2012

Vytvořeno:
24. 2. 2015, 08:11

To Misak33: Dovoluji si sdílet Váš názor.
A doplním jen, že dokonalý s právem absolutního kritika může být jen jeden :-)
Omlouvám se za spam.

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
24. 2. 2015, 15:51

Ja myslim, ze problem je docela dost ve fotaku - netkere fotaky (treba muj kompakt) nedokaze manualni nastaveni clony nebo konstrastu a foti extremne kontrastne. Tyhle fotaky jsou dobre na venkovni foceni, ale ne na mince s lesklym povrchem - povrch se pak dost odrazi a svetlo presvetluje a neni tam skala barev ale bud jen svetle, nebo tmave. Dobre se foti matnejsi stribrne mince, ale u bronzu s lesklym tmavym povrchem je to spatne. Nekdy pomuze fotit na sedem podkladu (tak na 20% mezi bilou a cernou, klidne i barevny podklad).

Mam s tim podobny problem - stribrne mince s patinou fotim podle me dostatecne slusne (ale fotak zvyrazni vsechny chyby, takze i tak je mince horsi nez v realu), jenze bronzove mince jsou proste na fotkach hnusne. Hned pridam jednu bronzovou v nasledujicim postu🙂

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
24. 2. 2015, 16:00

Pridam jednu velmi zajimavou bronzovou minci Constantina II. s opisy CONSTANTINVS IVN NOB C a CAESARVM NOSTRORVM / VOT V / TSBVI (Thesalonica). Jeste to trochu vypada, ze je nad V tecka. Mela by to byt nepublikovana varianta oznacovana donedavna jako unikat. Jak je to dneska nevim, konstantinovce moc nesleduji.

3.54g, 20mm

Jak jsem psal vyse, muj fotak tyhle mince proste nepobere, v realu je krasne citelna, tak alespon prilozim i druhou fotku s odlesky lepe citelnou.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
24. 2. 2015, 21:47

Neni to ona? Aukce Timeline originals, rok 2009
(Wildwinds prominou, ale kdyz maji zakazane linky na mince, nedavaji mi jinou moznost)
Tecku bych neresil, v RCAT se ani neuvadi, prestoze je popisovana prave tato mince. Daleko zajimavejsi mi prijde znacka mincovny TSBVI. Kazdopadne se da rict ze je to celkem rarita.
Kde jsi k te minci prisel?

Obrázky:

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
24. 2. 2015, 22:55

Hmm, tak to bude ona. Dokonce mam k ni i nejaky papir na kterem je to logo na obrazku (nejaky certifikat).

Prisel jsem k ni nahodou. Nejaky clovek rozprodaval krome jineho zjevne sbirku Konstantinovcu. Mel hrozne skarede fotky. Mel tam v popisu spoustu vzacnych variant, jenze ty mince skoro nebylo videt. A taky jsem neresil, ze tam uvadel nekde nejake drobnosti v opisu. Tahle ale vypadala docela zajimave, jednak to neni drobnost typu tecka v opisu a co jsem hledal, tak vsechny podobne mely alespon venec kolem, tak jsem to risknul a vydrazil.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
25. 2. 2015, 20:47

Tovy:.. opravdu velkáááá gratulace!!

Petr VI

Uživatel

Zaregistrován:
19. 10. 2011

Vytvořeno:
15. 3. 2015, 14:35

Jeden z přírůstků do mé skromné sbírky🙂
měl by to být nepřiděleny quadrans🙂

Obrázky:

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
15. 3. 2015, 15:03

Paradni, gratuluji!

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2012

Vytvořeno:
9. 4. 2015, 14:14

Ahoj po delší době. Gratulace misak33, petrVI a tovy. /omluva za tabletoidni psaní/.

misak33 - fotky se mi líbí a ten Claudius je úžasný. Portrét aurelianovsky zjemneny. Krása.

Petr VI - také na něj licim, ale za dobrý peníz jsem jej ještě neviděl. Mel by to byt quadrans z doby Domitianovy 81-96.

Tovy - nejnovější soupis podává Dane Kurth, mrknu tam a dam ještě vědět.

Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.

Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2012

Vytvořeno:
9. 4. 2015, 14:24

Tovy - tak ten VOT V bez věnce udává i Kurth jako R5 tj. Unikat. Helvetica-256, RIC-95var. (bez věnce)

Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.

Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.