Verim, ze by ho Tenzor nasel nekde v supliku🙂
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
není to tak strašné, tuším denár dle stavu od 60000€(nebo DM) už ani nevím...(v aukci jsem ho viděl asi 2-3x)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Nasel (i kdyz ne v supliku), ale musel bych si ho vyzvednout, pockat na dobre svetelne podminky nafotit (nekde jsem sice fotku mel, ale asi vzala za sve pri havarii disku), stahnout fotky, upravit a nezapomenout ho sem nakonec dat 😎
A limit zazraku za leden uz byl vycerpan tim, ze jsem si nasel cas abych nafotil nove prirustky a dal ty 3 z nich sem😉
Dracek: prehanis, v slusne stavu se da sehnat i za 6 000 EUR (+ poplatky)😉 Samozrejme, uz jsem videl i cenu v prepoctu pres 4 miliony...
Jinak najit se da ledacos, i hodne vzacni cisarove a zrovna z obdobi rimske obcanske valky je tady (mineno na uzemi byvaleho Ceskoslovenska) tech minci z nejakych duvodu, zatim ne uplne nejlip podchycenych historiky, vice nez z jinych. Samozrejme v tomhle pripade by uz muselo jit primo o nechutne stesti.
Lopez1506:
a) ohledně těch důlků na koloniálních a řeckých ražbách - Jaroslav Jelínek je vsvětluje jako pozůstatek po trnu ze starověkého soustruhu. Článek měl vyjít ve Folia numismatica (ale nevím, jestli se to nezaseklo). V zahraniční literatuře se tak uvažuje také. Zkoumání mincí to zdá se potvrzuje.
b) Clodius Macer je také moje téma. Portrétní nebo se lví hlavou cca 12000-40000USD, a nedávno jsem dokonce viděl subaerat za dardu, až mi to vyrazilo dech! (prodán za 4660 CHF), najdu i foto.
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Jeden kousek subaerátní a druhý z portrétní z prasklého razidélka. Je to lehce off topic, ale když tu o tom byla řeč...
Obrázky:
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.