Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
26. 4. 2014, 19:15

HonzaN2012: děkuji, myslím, že nemluvím jen za sebe, když prohlásím, že tím může Sběratel jen získat. Od začátku tu vnášíš jen rozbroje, na jakoukoli kritiku nebo informaci, co se ti nelíbí, reaguješ útoky, zahlcováním vláken.. s jakoukoli absencí sebekritiky nebo snahy se od zkušených sběratelů cokoli dozvědět. Moji chybu, že jsem byl příliš benevolentní a nezarazil ti toto včas, samozřejmě uznávám. Jinak jsem nikdy netvrdil, že jsem vševědoucí, ale snad nebudu neskromný, když se vyjádřím v tom smyslu, že vím přece jen o trochu více než nováček, který neví nic a přitom se tváří jako by znal vše.
Nechápu význam sousloví "vyuzivaji megalomanii svou moc". Mazání je nejen mé právo, ale i povinnost, pokud někdo porušuje pravidla. Ban se dává, když někdo porušuje pravidla soustavně. Ty jsi je porušil dvakrát, proto je přirozené, že je tu varování před banem. Mimochodem na většině zahraničních diskusí by ti smazali bez vysvětlení příspěvek porušující pravidla, pak druhý a při třetím smazání bys měl rovněž bez vysvětlení a diskusí permanentní ban.
Naprosto nikdo ti nebrání navštěvovat diskusní fóra, kde vládne anarchie a kdokoli tam může plácat nesmysly a napadat ostatní jak se mu zlíbí. Tady jsou určitá pravidla a pokud s nimi nesouhlasíš, nechápu, proč máš potřebu se tady realizovat.
Takže díky a sbohem.

SYSEL

Uživatel

Zaregistrován:
3. 4. 2014

Vytvořeno:
26. 4. 2014, 21:23

..v poslední době je to tu nějaké rýpavé.. ..tak jen dodám- také sakra moc záleží na světle. Za nekvalitního umělého světla (třeba většina mých fotek) je velmi náročné fotit, někdy je lepší světlo přirozené, také je lepší použít nějakou oporu pro foťák, pokud není stativ, aby nebyla fotka mázlá. Ale už dost kritizování. To nemáme nikdo rád a nikdo jsme se nenarodil s tím, že něco umíme- ke všemu jsme museli získat zkušenosti a ty přišly časem a tréninkem, tak pojďme raději mluvit o mincích. tenzor- zajímal by mne názor na toho mého Domitiana. Při hledání info na netu bylo k tomuto reversu zajímavé povídání. Nevíš něco více o tomto motivu?

Na internetu kolují teorie o tom, že tímto chtěl Domitianus vyvrátit fámy, že chce zosnovat spiknutí proti Titovi. Podle mě je to blbost. Mnohem věrohodnější mi připadá, že Domitianus chtěl ukázat svůj vztah k armádě, protože tím byl posedlý. Celý život mu šlo o to, že jeho otec a bratr byli úspěšní velitelé a on nevyhrál žádnou válku. Dokonce potom, během své vlády, uspořádal triumf aniž by něco vyhrál.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
26. 4. 2014, 22:05

..ano, to jsem myslela ..
Struck in 80 AD under Titus, the reverse shows clasped hands over an aquila set on a prow, apparently representing "Concordia Militum" - "Harmony of the troops" (BMC II, xlii-xliii). An odd choice to be sure for anyone other than the emperor to issue. According to Suetonius - "After the death of his father, he (Domitian) hesitated for a long time whether he should offer the soldiery a double bounty and he never had any hesitation in stating that he had been left as a partner in the imperial position but that fraud had been applied to the will." (Suet., Dom., 2

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
27. 4. 2014, 08:47

Souhlas s Tenzorem...

Korunko gratulace k minci. Ja Domitiana ani jeste nemam🙂.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Mithridates

Uživatel

Zaregistrován:
19. 6. 2012

Vytvořeno:
4. 5. 2014, 22:35

Tak mám další císařský pár kompletní. :-)
Vibia Sabina - manželka Hadriana. Podle dochovaných soch velká krasavice, přesto manžel místo ní dával přednost spíše mladým mužům...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
4. 5. 2014, 22:48

Hezka, Sabinu mam rad.
Asi krasa neni vse, treba s ni neslo vydrzet🙂

Mithridates

Uživatel

Zaregistrován:
19. 6. 2012

Vytvořeno:
5. 5. 2014, 20:57

Já také, ale v lepších stavech už bohužel není levnou záležitostí. 😞

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
5. 5. 2014, 21:03

Ja bych rekl ze je super. Pekne stribro.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

Vytvořeno:
5. 5. 2014, 21:08

velmi pekny denarik.
osobne uprednostnujem rimanov presne v tomto stave.

jacisin76@yahoo.com

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

Vytvořeno:
5. 5. 2014, 21:16

a aby som len nekomentoval, ale aj niecim prispel,
posledne som neodolal, a prichylil tuto Hispaniu od Hadriana.

Obrázky:

jacisin76@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.