sice žádná vzácnost, ale slušně zachovlaý...
Galerius
follis (rok cca 308)
Av.: IMP C GAL VAL MAXIMIANVS P F AVG
Rev.: GENIO IMPERATORIS
Antiochia
RIC VI Antioch 88
Obrázky:
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Ahoj, tak si po čase také dovolím něco přihodit. Původně jsem zamýšlel nějaké sólo vlákno o reversech, ale sem se to snad bude také hodit :-)
Poslední měsíce mi dělají radost sice ti nejběžnější panovníci, ale zato snad s trošku méně častými reversy nebo i jen obyčejnými, nicméně v aspoň trochu slušných stavech (ve skutečnosti asi lepší než na fotkách - ty mi občas stále nejdou):
- Constans - FEL TEMP REPARATIO - císař se dvěma zajatci - AE2 - 20 mm
- Constans - FEL TEMP REPARATIO - voják vlekoucí zajatce z chatrče - AE2 - 23 mm
- Constantius II. - SPES REPUBLICE - AE3/4 - 16 mm
- Constantius II. - CONCORDIA MILITVM - císař se dvěma Chí-Ró standartami - AE2 - 24 mm - největší kolo z uvedených🙂
a na závěr jejich Veliký otec - Constantin I. - SOL INVICTO COMITI - Sol v paprskové koruně známé z antoniniánů - AE 20 mm
...abych nezapoměl, všechny mince nade mnou jsou samosebou moc pěkné ;-)
Obrázky:
Zdravím všechny, má první letošní radost. :-)
Republikánský denár z roku 120 př.n.l. ražený Marcem Furiem Philem
Av. Hlava boha Iana
Rv. Bohyně Roma s kopím a vítězným věncem kráčí ke kořisti z tažení Quinta Fabia Maxima proti Allobrogům v roce 121 př.n.l. Kořist symbolizuje válečná zbroj a karnyx (což jsem našel, že je jakási galská trubka ve tvaru kančí hlavy).
Trochu mne znervóznila ta předcházející debata o falzech, proto bych chtěl zkušenější poprosit o názor, jestli neobjeví nějaké známky nepravosti. Mně přišla v pořádku. Děkuji
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.