Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
ikanek napsal/a:
A proč se ji budeš zbavovat? Já být tebou, tak bych si ji nechal.
Začína ma to ťahať skôr k obchodovaniu so známkami než zberateľstvu, tak mi prejde rukami viac veľmi zaujímavých známok a viac sa naučím.
A bohužiaľ obchodovať a zbierať známky súčasne sa nedá. 😞
Frantig napsal/a:
Co se stalo se zbylými 604 645 kusy?
No ono podľa starých ruských fil. časopisov sa použila len malá časť nákladu a zbytok pravdepodobne zlikvidovali. Kedže to boli časy zmien a museli sa prispôsobiť aj pošty.
A čo sa týka tej časti čo použili, kto už len v tej dobe by mal čas zbierať známky, tak čo prežilo, prežilo len náhodou.
Tých 11 je zdokumentovaných, že existujú aj ich fotky (11 kusov 1-rubľových, 3 a 5 je tiež ako šafránu)
Ale v ruských a uzbeckých zbierkach ich môže byť tiež zopár, takže celkový počet 1-rubľových môže byť aj dvojnásobok ak nie viac, no nikde ich nikto neukazuje, v podstate ich má v exponáte asi iba jeden zberateľ. (Čo mám info ja)
Dneska mě potěšila tato směnka z Boskovic na 180 zl. 27 kr. z 26.2. 1790 na jméno Bernhard Biach, hebrejské poznámky a podpisy, tereziánský signet 15 kr.🙂 V té době to byly už celkem dobré peníze😃
Obrázky:
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Jaromír tu je zdroj, je to článok z Ruského fila. časopisu, bohužiaľ Rossica archív už neposkytuje bezplatne a ja si za svet neviem spomenúť na jeho názov. Matne si pamätám, že to bolo z roku 1925 takže relatívne aktuálne info.
11 kusov - od zberateľov občianskej vojny a hlavne od toho najväčšieho mám fotky a info, že sa na trhu pohybuje 11. Jasné, že ich môže byť aj 200, ale keď niesu fotky, ťažko tvrdiť, tých 11 je foto-zdokumentovaných a sú pravé.
úplně to sem nepatří, omlouvám se za odbočení od tématu.
V galerii v odkazu je vyfocený poslední emír Bucharu. Jinak celá galerie stojí za prohlídku.
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/foto-carske-rusko-pred-100-lety/r~92958be8497f11e4ba15002590604f2e/?utm_source=atlasHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1
Parádna vec. Málokto vie, že v tej dobe už bolo farebná fotografia.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.