mayo

Uživatel

Zaregistrován:
21. 10. 2012

Vytvořeno:
5. 9. 2014, 23:14

V katalógu Scott sa píše o tejto pretlači, že bola robená v skupinách po 25 známok. V každej skupine majú dve známky jednotku v tvare "1" a ostatné "I".

mayo

Uživatel

Zaregistrován:
21. 10. 2012

Vytvořeno:
5. 9. 2014, 23:28

Ale aj tak sa mi tá pretlač nepozdáva. Predpokladajme, že najprv vytlačili známky a potom ich chybne operforovali. Pochybujem, že by v roku 1919 išli pretláčať takýto chybný hárok. Ako by tie známky trhali a lepili na listy? Čo viem, tak tieto pretlače boli hodne falšované.
Ale to je len môj laický názor a rád sa nechám poučiť.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
6. 9. 2014, 00:03

Bude to pravý. Jednak to vypadá jako pravý (jinak bych to nekupoval), dvak to jsou právě ty spojené typy (je to s podivem, ale já žádné spojené typy ještě neměl, se nabízejí buď velké bloky, nebo jednotlivé známky a protože, když jsem měl možnost něco koupit, se nabízely zároveň i jiné, pro mne i zajímavější kousky -> je to zkrátka těžký), což se tak nějak moc nepadělalo, trak jsou na správné pozici (19. a 20. pole přetiskové desky 5×5, dohromady jich je tudíž na archu 8, tedy 89. a 90. ZP konkrétně v tomto případě) a trak to má, podle mne taky pravou, značku Miertl. Navíc, proč by někdo padělal přetisk na čtyřbloku se složkou, což je filatelisticky poměrně zajímavý i samo o sobě?
Přetiskovalo se to, co se našlo na poštách (a možná něco dovezlo odvedle, ale nevím, jak moc tam probíhal pohraniční styk, když tam vlastně byla fronta). A protože, jak všichni víme, známky s podobnýma chybama v zoubkování se běžně na poště prodávaly (viz i Hradčany), vzali i tento arch, přeložení narovnali a arch přetiskli. V tom bych neviděl žádný problém. Otázka je, kolik podobných archů mohlo být, ale nějak závratné číslo to asi nebude.

A nepopírám, že dotyčný prodejce tam měl i spoustu padělků, často spíše primitivních napodobenin. Ale měl tam i jiné zajímavé kousky, například čtyřblok Lajtabánságu 50 K s tete-beche na žlutém papíru, DV "dvě věže" na téže známce (viz exponát) na obyčejném papíru (tuto pěknou DV neuvidíte prodávat každý den, konec konců jich bylo, stejně jako těch tete-beche, vytištěno 1285 kousků), nebo chybějicí trojúhelníček na jedněch Žencích (v podstatě blbost, ale málo se vyskytuje v nabídkách). Nejzajímavější byl rozhodně dopis frankovaný kompletní (nebo skoro kompletní, teď nevím) sérií s lebkama, kde známky 60 fill byla s průpichem. Jistě, filatelisticky udělaná věc, ale přesto. Ale na to jsem teda neměl. Jiný bludný Holanďan tam měl i dopisy (pochopitelně taky filatelistický) s přetisky Belatinci (to jsou ty nejbramborovější ze všech), Lendvavasárhely a dalšími, ale jeden říkal, že to dotyčný sice rád nabízí, ale nerad prodává. Taky měl nasazené ceny 250€, 325 € atd. No, až mne Nečas zaměstná a bude mne platit jako nechal platit té své štětce...🙄 😲

Jsem se zase rozhonil!!😈

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
6. 9. 2014, 06:43

Bude to pravý. Jednak to vypadá jako pravý (jinak bych to nekupoval), dvak to jsou právě ty spojené typy (je to s podivem, ale já žádné spojené typy ještě neměl, se nabízejí buď velké bloky, nebo jednotlivé známky a protože, když jsem měl možnost něco koupit, se nabízely zároveň i jiné, pro mne i zajímavější kousky -> je to zkrátka těžký), což se tak nějak moc nepadělalo, trak jsou na správné pozici (19. a 20. pole přetiskové desky 5×5, dohromady jich je tudíž na archu 8, tedy 89. a 90. ZP konkrétně v tomto případě) a trak to má, podle mne taky pravou, značku Miertl. Navíc, proč by někdo padělal přetisk na čtyřbloku se složkou, což je filatelisticky poměrně zajímavý i samo o sobě? Přetiskovalo se to, co se našlo na poštách (a možná něco dovezlo odvedle, ale nevím, jak moc tam probíhal pohraniční styk, když tam vlastně byla fronta). A protože, jak všichni víme, známky s podobnýma chybama v zoubkování se běžně na poště prodávaly (viz i Hradčany), vzali i tento arch, přeložení narovnali a arch přetiskli. V tom bych neviděl žádný problém. Otázka je, kolik podobných archů mohlo být, ale nějak závratné číslo to asi nebude. A nepopírám, že dotyčný prodejce tam měl i spoustu padělků, často spíše primitivních napodobenin. Ale měl tam i jiné zajímavé kousky, například čtyřblok Lajtabánságu 50 K s tete-beche na žlutém papíru, DV "dvě věže" na téže známce (viz exponát) na obyčejném papíru (tuto pěknou DV neuvidíte prodávat každý den, konec konců jich bylo, stejně jako těch tete-beche, vytištěno 1285 kousků), nebo chybějicí trojúhelníček na jedněch Žencích (v podstatě blbost, ale málo se vyskytuje v nabídkách). Nejzajímavější byl rozhodně dopis frankovaný kompletní (nebo skoro kompletní, teď nevím) sérií s lebkama, kde známky 60 fill byla s průpichem. Jistě, filatelisticky udělaná věc, ale přesto. Ale na to jsem teda neměl. Jiný bludný Holanďan tam měl i dopisy (pochopitelně taky filatelistický) s přetisky Belatinci (to jsou ty nejbramborovější ze všech), Lendvavasárhely a dalšími, ale jeden říkal, že to dotyčný sice rád nabízí, ale nerad prodává. Taky měl nasazené ceny 250€, 325 € atd. No, až mne Nečas zaměstná a bude mne platit jako nechal platit té své štětce...🙄 😲 ...

Ten asi těžko ale Velkému Miloušovi by jsi PR dělat mohl.😉

mayo

Uživatel

Zaregistrován:
21. 10. 2012

Vytvořeno:
6. 9. 2014, 10:36

Bude to pravý. Jednak to vypadá jako pravý (jinak bych to nekupoval), dvak to jsou právě ty spojené typy (je to s podivem, ale já žádné spojené typy ještě neměl, se nabízejí buď velké bloky, nebo jednotlivé známky a protože, když jsem měl možnost něco koupit, se nabízely zároveň i jiné, pro mne i zajímavější kousky -> je to zkrátka těžký), což se tak nějak moc nepadělalo, trak jsou na správné pozici (19. a 20. pole přetiskové desky 5×5, dohromady jich je tudíž na archu 8, tedy 89. a 90. ZP konkrétně v tomto případě) a trak to má, podle mne taky pravou, značku Miertl. Navíc, proč by někdo padělal přetisk na čtyřbloku se složkou, což je filatelisticky poměrně zajímavý i samo o sobě? Přetiskovalo se to, co se našlo na poštách (a možná něco dovezlo odvedle, ale nevím, jak moc tam probíhal pohraniční styk, když tam vlastně byla fronta). A protože, jak všichni víme, známky s podobnýma chybama v zoubkování se běžně na poště prodávaly (viz i Hradčany), vzali i tento arch, přeložení narovnali a arch přetiskli. V tom bych neviděl žádný problém. Otázka je, kolik podobných archů mohlo být, ale nějak závratné číslo to asi nebude. A nepopírám, že dotyčný prodejce tam měl i spoustu padělků, často spíše primitivních napodobenin. Ale měl tam i jiné zajímavé kousky, například čtyřblok Lajtabánságu 50 K s tete-beche na žlutém papíru, DV "dvě věže" na téže známce (viz exponát) na obyčejném papíru (tuto pěknou DV neuvidíte prodávat každý den, konec konců jich bylo, stejně jako těch tete-beche, vytištěno 1285 kousků), nebo chybějicí trojúhelníček na jedněch Žencích (v podstatě blbost, ale málo se vyskytuje v nabídkách). Nejzajímavější byl rozhodně dopis frankovaný kompletní (nebo skoro kompletní, teď nevím) sérií s lebkama, kde známky 60 fill byla s průpichem. Jistě, filatelisticky udělaná věc, ale přesto. Ale na to jsem teda neměl. Jiný bludný Holanďan tam měl i dopisy (pochopitelně taky filatelistický) s přetisky Belatinci (to jsou ty nejbramborovější ze všech), Lendvavasárhely a dalšími, ale jeden říkal, že to dotyčný sice rád nabízí, ale nerad prodává. Taky měl nasazené ceny 250€, 325 € atd. No, až mne Nečas zaměstná a bude mne platit jako nechal platit té své štětce...🙄 😲 ...

Pravdepodobne to bude tak, bolo to vojnové obdobie, takže pretlačili asi všetko to, čo našli. Na dve chybné známky im tak zostalo v hárku 23 použiteľných.
Keby sa tak tie dve dostali na celistvosť, to by bola rarita!

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
6. 9. 2014, 16:43

turtleoverhead napsal/a:

Ten asi těžko ale Velkému Miloušovi by jsi PR dělat mohl.😉

To těžko. Při první příležitosti bych ho poslal tam, kam patří alespoň slovy!😁

braun viktor

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2007

Vytvořeno:
10. 9. 2014, 18:22

Další nová území mě přišli

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
10. 9. 2014, 19:09

no ten bantustan Venda a Vonkajsie Seychelly by som ihned bral do zbierky, krasa

mayo

Uživatel

Zaregistrován:
21. 10. 2012

Vytvořeno:
11. 9. 2014, 00:06

to babygulka:
Neaké ** Vendy mám na predaj.

Frantig

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2013

Vytvořeno:
11. 9. 2014, 00:38

to já bych bral Vendu spíš pěkně poštovně upotřebeného s čitelnými razítky ;-)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.