Moderátoři: smith
Zaregistrován
20. 3. 2015
Pracuju na to :-D
Jednoho uz jsem nasel na prodej v internetu. Bohuzel ty denary samozrejme jsou trosicku vzacnejsi a drahsi nez penizky...
Videl jsem, ze obcas jsou znojemske denary na ceskych aukcich, ale to je tezky pro me. Nekteri jsou jen pro clenove, a nekteri nezasilajou starsi mince do zahranici bez oficialni povoleni na export.
Zdravím z Vídně
Zaregistrován
20. 12. 2012
To první Znojmo je zatím nejhezčí,které jsem viděl.Paráda.Gratuluji.Taky si myslím,že by si moravské mince zasloužily svoje vlákno.Myslím,že by jsme ho docela slušně zaplnili.Zatím v drobné minci grošového období se nezaslouženě ztrácí.
Zaregistrován
20. 3. 2015
bertik-b1 napsal/a:
To první Znojmo je zatím nejhezčí,které jsem viděl.Paráda.Gratuluji.
Dik. To me ale tesi :-)
bertik-b1 napsal/a:
Taky si myslím,že by si moravské mince zasloužily svoje vlákno. Myslím,že by jsme ho docela slušně zaplnili. Zatím v drobné minci grošového období se nezaslouženě ztrácí.
Urcite!
Zatim jsem videl, ze aspon znojemske denary tady majou sve vlastne vlakno :-)
Zdravím z Vídně
Zaregistrován
23. 11. 2011
Hezký denárek, já se taky pochlubím, Norimberk, Fridrich II. 1215-50 tzv. lví feniky.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 3. 2015
Zaregistrován
17. 3. 2014
Včerejší radost. 48 krejcar moravských stavů, Olomouc, Zwirner.
Obrázky:
Zaregistrován
27. 12. 2009
Evropské mincovnictví je rozmanité a o mincovnictví oblasti známé jako Baltikum to platí dvojnásob. V průběhu staletí se zde vystřídali Poláci, Dánové, Švédové a Rusové, a to nemluvím o ražbách livonských rytířů a jednotlivých biskupství😃
Následující mincička je přímým dokladem švédské nadvlády nad městem Reval (dnes Tallinn) v letech 1561 - 1710. Jde o šilink ražený v tomto městě za vlády švédského krále Jana III. (1568 - 1592).
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
23. 11. 2011
Dlouho se mi je nedařilo koupit ani od těch co je šíbrují na aukru, nakonec za pár korun z Allegra, litevské ražby kolem roku 1560
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Ty vypadají hodně slušně, kór takhle pohromadě😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.